The butterfly effect

Back to the future, maar anders.

Ashton Kutcher
John Patrick Amedori, Irina Gorovaia, Kevin G. Schmidt & Jesse James

Evan had als kind regelmatig blackouts. Met ouder worden, lijken de blackouts ook zeldzamer te worden en daar is hij uiterst tevreden mee. Als hij echter op een dag door zijn dagboeken zit te bladeren, beginnen de letters voor zijn ogen te dansen en komt hij terecht in één van zijn vele blackouts. Geleidelijk aan ontdekt hij dat hij het verleden ook kan wijzigen en hiervan maakt hij gretig gebruik om een aantal zaken die verkeerd liepen in zijn kindertijd, recht te zetten. Zoals het past in dit soort verhalen, zijn de gevolgen niet te overzien en hoe meer hij probeert om alles goed te krijgen, hoe meer hij zich in nesten werkt. Origineel kun je de film niet noemen, maar onderhoudend is hij wel. Het komt allemaal wat aarzelend op gang, maar geleidelijk aan leef je echt wel mee met Evan en zijn vrienden.

Ashton Kutcher & Amy Smart

Kutcher is best te pruimen in de hoofdrol, maar de rest van de acteerprestaties is jammer genoeg niet allemaal van hetzelfde niveau. Zo vond ik de kinderen niet altijd even geloofwaardig in hun rol. Smart doet het dan weer wel goed als jeugdvriendin en love interest van dienst. Het middenstuk van de film is het beste deel. Hierin doet Evan verwoede pogingen om zijn fouten uit het verleden recht te zetten. Alleen is het bijzonder jammer dat dit een keer of twee/drie te veel gebeurt. We krijgen als toeschouwer ook geen antwoord op een aantal prangende vragen zoals hoe het nu eigenlijk komt dat Evan überhaupt door de tijd kan reizen. En zo zijn er nog een handvol vragen waar je nooit een antwoord op krijgt. Niettemin een leuke en spannende film om samen met het gezin te bekijken.

Regie: Eric Bress & J. Mackye Gruber

Met: Ashton Kutcher, Amy Smart, Melora Walters, Elden Henson, William Lee Scott, John Patrick Amedori, Irina Gorovaia, Kevin G. Schmidt & Jesse James

2 reacties Voeg uw reactie toe

  1. De Protagonisten schreef:

    Ik vind dit wel een originele film. Niet supergoed, maar ook niet slecht. Ik heb hem op dvd en daar staan twee verschillende eindes op. Dat is ook verrassend leuk.

    Geliked door 1 persoon

  2. Nostra schreef:

    Geen film die ik nog een keer hoef te zien, maar die ik destijds wel interessant vond.

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie