Hairspray (Marc Shaiman, Thomas Meehan, Mark O’Donnel & Scott Wittman) door Arte Del Sueño

Lekkere meezingers

Hairspray (affiche)

😀 😀 🙂 😦

Ik ben een musical-fan, maar ik moet eerlijk zeggen dat ik nog nooit van “Hairspray” had gehoord tot ik een aantal jaren geleden de film zag met een fantastische John Travolta als Edna Turnblad.  En ik was meteen verkocht, mede door de fantastische vertolkingen van Travolta en Walken.  Ik was dan ook reuzebenieuwd om te zien hoe Arte Del Sueño deze productie op de planken zou brengen.  We krijgen het klassieke verhaal van Tracy Turnblad, een dikkerdje met een geweldig gevoel voor ritme die dolgraag zou aantreden in de Corny Collins Show, maar door de rest van de tieners in de show niet aanvaard wordt.  Vooral niet door Amber Von Tussle en haar mama Velma Von Tussle, die tevens producer is van de show.  De hunk van de show, Link, ziet haar echter wel zitten en zoekt geleidelijk aan toenadering.  Uiteindelijk geraakt Tracy toch in de show en ze slaagt er zelfs in om de zwarten en de blanken samen te laten optreden …  Veel heeft het allemaal niet om het lijf natuurlijk, maar dit is gewoon een excuus om een aantal lekkere musicalnummers op ons los te laten en ons te laten swingen in onze stoel.

Hairspray

En dat lukt ook aardig in het eerste deel van de musical.  Het begint sterk met “Goeiemorgen Baltimore”, “Coolste Kids in Town” en een driedubbel duet tussen de drie hoofdpersonages en hun respectievelijke moeders.  Deel één gaat dan ook vlot binnen en het is een plezier om Tom Desmet aan het werk te zien als Edna Turnblad.  Je vergeeft het feit dat er hier en daar niet feilloos gezongen wordt en je leeft oprecht mee met Tracy in haar leefwereld.  Misschien was de keuze om de vader van Tracy door een vrouw te laten spelen niet de juiste, want net hierdoor gaat de gimmick van de man in een vrouwenrol een beetje verloren.  In deel twee echter lijkt het geheel een beetje te stokken en af en toe begin je je toch te storen aan een zangpartij die niet zo goed is.  Ik kon me ook niet van de indruk ontdoen dat vooral in deel twee het ritme wat ontbrak.  Had dit nu te maken met de voorbije feestdagen … ?

Het Koor
Het Koor

Desalniettemin kan je niet anders dan in bewondering staan voor deze groep.  Met een relatief beperkt budget en met uitsluitend liefhebbers slagen ze er toch steeds weer in om een genietbare productie op de planken te brengen.  Ik heb genoten van de muziek en van de nummers en vond het ook een schitterend idee om het orkest en het koor integraal deel te laten uitmaken van de Corny Collins Show.  Knap gevonden ook om op televisieschermen rechts en links van de scène live-beelden te tonen van de show.  Kortom, een genietbaar geheel met een sterk eerste en een iets minder tweede deel.

Tom Desmet & Eva Desmet
Tom Desmet & Eva Desmet

Regie : Joana Colpaert & Tom Desmet

Spel : Morgan Duquesne, Jolijn Libbrecht, Dries Herremans, Sybe Vandemeulebroucke, Baptiste Vuylsteke, Lisa Colpaert, Lize Feryn, Iene Gheysen, Corneel Didier, Simon Van Gansbeke, Irghen Dekoker, Sarah Van Holder, Sarah Vuylsteke, Sofie Pluym, Tineke Van Reeth, Ilse Wijffels, Tom Hillewaere, Mattijs Otté, Andreas Vromant, Veerle De Brandt, Eva Desmet, Debbie Lefevre, Hélène Claerhout, Pauline Vuylsteke, Filip Bonte, Tom Desmet,  Claudine Noppe, Hannes Otté, Liesbeth Blomme, Anne Deblaere, Jerina Desmet, Elke Dooms, Tine Pouseele, Sarah Vuylsteke, Cloë Huvenne, Hannah Vandenberghe, Dries Dejaegere & Wouter Linseele

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s