Interstellar

To boldly go where no man has gone before…

interstellar3

😀 😀 😀 🙂

Mankind was born on earth. It was never meant to die here.

De regisseur van MementoThe dark knight-trilogie en Inception komt op de proppen met zijn meest ambitieuze project tot op heden. Een heuse sci-fi film. Een film met de nodige entertainment value, maar ook een film die zichzelf heel serieus neemt. McConaughey speelt Cooper, een ex-astronaut die noodgedwongen landbouwer is geworden. De grondstoffen op aarde geraken namelijk stilaan uitgeput en hetgeen nog kan verbouwd worden, gaat kapot aan de overvloedige zandstormen. Als zijn dochter Murph vreemde dingen begint te horen en zien op haar kamer, blijkt dat iets of iemand haar coördinaten wil doorgeven van de laatste “geheime” basis van NASA. Een aantal missies zijn opgestart om nieuwe planeten te verkennen en te testen op leefbaarheid. Om te weten hoeveer de pioniers hiermee staan, wordt Cooper gevraagd om de leiding te nemen van een missie om dit verder te onderzoeken… En dit is het begin van een prachtig science fiction avontuur.

Anne Hathaway
Anne Hathaway
De film focust zich voornamelijk op de relatie tussen Cooper en zijn dochter. Zij wil niet dat hij vertrekt, maar het voorstel is te aanlokkelijk en Cooper vertrekt toch. We volgen de avonturen van Cooper en zijn bemanning en af en toe gaan we terug naar de aarde waar Murph ondertussen werkt voor NASA. Er wordt nogal wat wetenschappelijk geleuter op de nietsvermoedende toeschouwer losgelaten (iets over wormgaten, tijdreizen, de vijfde dimensie, enz.) maar nooit verlies je de draad. Af en toe wordt er iets uitgelegd, maar dat blijft steeds toegankelijk. Bovendien ziet de film er fantastisch uit. De planeten die bezocht worden, zien er adembenemend uit. De actiescènes zijn overweldigend en bij momenten is de spanning te snijden.
Jessica Chastain & Casey Affleck
Jessica Chastain & Casey Affleck

Bovendien wordt er fantastisch geacteerd. Af en toe dreigt de film melig te worden, maar door het sterke acteerwerk van McConaughey en Chastain wordt die meligheid nooit té. Ook Anne Hathaway is goed op dreef. Michael Caine is een klasbak en dat zie je. Maar de verrassing van de film is wellicht John Lithgow. Hij speelt de vader van Cooper op zeer overtuigende wijze. We hebben deze man zelden zo ingetogen zien acteren. Kortom, een topfilm voor iedereen die van ruimte-avonturen houdt, maar ook voor al wie van menselijke relaties houdt. Want dat is net de sterkte van de film. Het is een science fiction film waar de personages centraal staan. Heel knap gedaan!

MacKenzie Foy & Matthew McConaughey
MacKenzie Foy & Matthew McConaughey

Van : Christopher Nolan

Met : Matthew McConaughey, Anne Hathaway, Jessica Chastain, Michael Caine, MacKenzie Foy, Casey Affleck, John Lithgow, Matt Damon, Ellen Burstyn, Wes Bentley, William Devane, David Gyasi & Topher Grace

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s