The Wolf Of Wall Street

Een hilarische trip!

Affiche Wolf of wall street

😀 😀 😀 😦

I am not gonna die sober!

The Wolf Of Wall Street vertelt het waargebeurde verhaal van Jordan Belfort. In no time werkte hij zich op in Wall Street als effectenmakelaar. Tegen de tijd dat hij 26 jaar was, was hij al multimiljonair. En dat zuiver door de mensen te bedriegen. Algauw werd hij het doelwit van de FBI, die hem uiteindelijk in de gevangenis deed belanden. Maar het leven dat Belfort daarvoor leidde, spreekt tot de verbeelding. En daarover gaat deze film.

Margot Robbie & Leonardo DiCaprio
Margot Robbie & Leonardo DiCaprio

De film neemt geen standpunt en volgt gewoon de lotgevallen van Belfort. Hoe hij begon in Wall Street om daar ontslagen te worden en uiteindelijk vanuit een kleine garage in de achterbuurten zich opwerkte tot één van de meest spraakmakende effectenmakelaars van zijn tijd. DiCaprio is weergaloos in zijn vertolking van Belfort. Hij toont zich hier zelfs een waar komisch talent (de scène waarin hij onder invloed van drugs naar zijn wagen kruipt, is hilarisch). De film focust zich op het decadente van de uitspattingen van Belfort en niet zozeer op de manier waarop hij het zo ver bracht. Als DiCaprio ons dan toch eens aankijkt om uit te leggen hoe het allemaal in zijn werk gaat, onderbreekt hij zichzelf om verder te gaan met zijn exuberante levensstijl.

Jonah Hill
Jonah Hill

Scorsese toont ons de overvloed en neemt geen standpunt in. Hij maakt er zowaar een komedie van die de zaal toch een paar keer serieus aan het lachen bracht. McConaughey is hilarisch in zijn bijrol als voorbeeld van Belfort. En ook Jonah Hill overstijgt zichzelf als Belforts partner in crime. Meer nog dan een misdaadfilm, is dit een komedie. Het enige minpunt is zijn lengte. De film had gerust een uur minder lang mogen duren.

Leonardo DiCaprio & Matthew McConaughey
Leonardo DiCaprio & Matthew McConaughey

Van : Martin Scorsese

Met : Leonardo DiCaprio, Jonah Hill, Margot Robbie, Matthew McConaughey, Kyle Chandler, Rob Reiner, Jon Bernthal, Jon Favreau, Jean Dujardin & Joanna Lumley

Één reactie Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s