De broers Geboers (Arne Sierens) door Kunst & Vreugd Hooglede

Marginaliteit boven

foto

😀 😀 😀 😦

Chick A Boom!

We maken kennis met het gezin Geboers. Marnix is net ontslagen uit de gevangenis en door zijn vrouw bedrogen met een vent die hij zo rap mogelijk uit de weg wil. Hij heeft grootse plannen, maar hiervoor heeft hij dringend geld nodig. Dat is echter buiten zijn jongere broer Ivan gerekend. Hij is “danser” in een discotheek en worstelt met zijn vrouwelijke kanten. Hun moeder ligt in het ziekenhuis en hun eigen woning is onbewoonbaar verklaard nadat een vrachtwagen de voorgevel is binnengereden. Dus zijn ze ingetrokken bij mémé, de katalysator van dienst. Totaal onverwacht duikt ook hun vader Noël op. Jaren geleden liet hij vrouw en kinderen in de steek voor een jong ding. Als de Rus Andreï, het zogezegde nieuwe lief van hun moeder, ook nog zijn intrek neemt in het veel te kleine appartementje van mémé, slaan de stoppen van de personages helemaal door…

Joris Claus, Dieter Himpe, Jarno Vanhuyse, Mieke Remmerie & Matthias Sabbe
Joris Claus, Dieter Himpe, Jarno Vanhuyse, Mieke Remmerie & Matthias Sabbe

Wat meteen opvalt bij het binnenkomen in de prachtige zaal van De Gulden Zonnen te Hooglede, is het toepasselijke decor en de mooie belichting. Er is een woonkamer nagebouwd met krantenpapier als behang. Overal op scène liggen kranten. De blikjes bier staan in de hoek, klaar om uitgedronken te worden, en her en der verspreid over de vloer liggen reeds achterovergeslagen blikjes… De acteurs spelen stuk voor stuk voortreffelijk en nemen je, met een lach en een traan, mee naar de rand van de samenleving. De tragikomedie, nog altijd de mooiste stukken die je als publiek kan voorgeschoteld krijgen, wordt hier quasi perfect gespeeld. Er kan/mag af en toe gelachen worden en bij momenten grijpt het stuk je echt naar de keel.

Joris Claus, Dieter Himpe & Matthias Sabbe
DeJoris Claus, Dieter Himpe & Matthias Sabbe

De jongste broer “danst” in een discotheek en dans wordt dan ook gebruikt om de overgangen tussen de verschillende scènes in te vullen. Deze bevatten telkens leuke choreografieën en passen perfect bij hetgeen we net te zien kregen. Een schitterend voorbeeld hiervan is de Russische dans, waarbij de acteurs met een bloedernstig gezicht een soort kozakkendans laten zien. De combinatie van al deze elementen bezorgde ons een aangenam avondje theater met vrienden. Meer van dat!

Mieke Remmerie
Mieke Remmerie

Regie : Gino Debeyne

Spel : Dieter Himpe, Matthias Sabbe, Joris Claus, Jarno Vanhuyse & Mieke Remmerie

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s