World War Z

Brad Pitt vs. zombies

 WWZ

  😀 😀 😀 😦

Een virus, dat mensen in zombies verandert, breekt los. Op heel korte tijd blijkt de hele wereld besmet. Gerry Lane moet zijn stad ontvluchten met zijn gezin en wordt uiteindelijk gevraagd om zijn oude job als medewerker van de Verenigde Naties terug op te nemen om zo vlug mogelijk de oorzaak van de pandemie te achterhalen en een remedie te vinden. Held van dienst is Brad Pitt. Klinkt als een zoveelste zombiefilm en de verwachtingen waren ook niet te hoog gespannen toen bleek dat er nogal wat schrijverswissels en onenigheden op de set waren geweest. Uiteindelijk blijkt dit een behoorlijk intelligente, superspannende horrorthriller met een goeie Brad Pitt en heel wat nagelbijtende suspens.

World-War-Z-screenshot-1
Brad Pitt, Pierfrancesco Favino & Daniella Kertesz

Pitt is een goed acteur en heeft dan ook weinig moeite om zijn personage gestalte te geven. Veel komen we niet te weten over hem, behalve dan dat hij koste wat kost zijn gezin veilig wil stellen. Er zijn nog wat leuke bijrollen weggelegd voor o.a. James Badge Dale en David Morse, maar voor de rest is dit gewoon een heel goed gemaakte en superefficiënte thriller. De film opent met een typische scène van Pitt en zijn gezin aan de ontbijttafel. Vijf minuten later echter staan ze in de file en voor ze het weten, moeten ze op de vlucht voor horden mensenetende zombies. Van dan af gaat de film van de ene spannende scène naar de andere. Pitt reist namelijk de hele wereld af om de oorzaak van het kwaad te achterhalen. Zo komt hij achtereenvolgens in Korea, Israël en Schotland terecht. En iedere locatie wordt perfect aangewend om je nagelbijtend naar het scherm te laten staren. Hoogtepunt zijn wel de zenuwslopende laatste 20 minuten waar Pitt met 2 collega’s in een laboratorium een serum moet zien te vinden. De suspens druipt van het scherm.

Brad Pitt & Daniella Kertesz
Brad Pitt & Daniella Kertesz

De film ziet er ook bijzonder goed uit. De zombies zijn geloofwaardig geschminkt en heel vaak zie je het onderscheid niet tussen de supersnelle CGI-zombies en de “echte” zombies. De makers gunnen je geen moment rust en de film vliegt voorbij. Het ene adembenemende shot volgt het andere op. Eén van de meest angstaanjagende scènes uit de film is in Israël. De zombies vinden geen trap om de muur te beklimmen en besluiten dan maar om op elkaar te klimmen tot ze bovenaan de muur zijn. Mooi gedaan, angstaanjagend en heel spannend allemaal. De twee uur waren zo voorbij en als dat het geval is, dan is voor mij een filmavond al meer dan geslaagd. World War Z – criticasters : 1-0.

world-war-z08

Van : Marc Forster

Met : Brad Pitt, Mireiile Enos, Daniella Kertesz, James Badge Dale, Ludi Boeken, David Morse & Pierfrancesco Favino

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s