Pak mij eens stevig vast (Pieter Van Nieuwenhuyze) door Pieter Van Nieuwenhuyze

Een muzikale vertelling over een ongewone vriendschap

Affiche

😀 😀 😀 🙂

Ons tweede bezoekje aan de Gentse Feesten was theatergeoriënteerd. We verkeerden ook in het gezelschap van twee theatervrienden. Op goed geluk kozen we een voorstelling (daar Gloria van Cie Cecilia reeds uitverkocht was die avond) en we belandden bij Pieter Van Nieuwenhuyzes Pak mij eens stevig vast. Een valies, een zetel, een piano, een begeesterd verteller en een uitmuntende zangstem, meer was er niet nodig om ons anderhalf uur in dit grappige en ontroerende verhaal over de ongewone vriendschap tussen de bejaarde Odette en haar buurjongen Thomas. 

Pieter Van Nieuwenhuyze
Pieter Van Nieuwenhuyze

Van de eerste minuut dat Pieter Van Nieuwenhuyze op scène verschijnt, neemt hij je mee op zijn tocht. Hij grijpt het publiek als het ware vast en laat het niet meer los tot de voorstelling gedaan is. Hij is een begeesterd verteller en slaagt er ook in om verschillende typetjes geloofwaardig neer te zetten. Je gelooft echt dat je naar de lieve oude vrouw Odette zit te luisteren. Maar ook zijn Nederlandse huisvrouw die huishoudartikelen verkoopt of Marcel die Odette lastig valt in het revalidatiecentrum zijn personages die schitterend getypeerd worden door de acteur. Zijn echte talent komt echter naar boven wanneer hij achter de piano plaats neemt en begint te zingen. Van Nieuwenhuyze is een begenadigd zanger en zijn liedjes zijn stuk voor stuk pareltjes, met als hoogtepunt de ontmoeting tussen Odette en haar grote liefde Julien. Een hele knappe voorstelling waar het grootste deel van het publiek zelfs een staande ovatie voor over had. Het was dan ook meer dan aangenaam toeven in het gezelschap van Thomas, Pierre, Odette en alle andere personages die de revue passeerden.

De regen strooide wat roet in het eten en zorgde ervoor dat we meer moesten schuilen dan dat we konden genieten van optredens. We vingen een glimp op van Wim Opbrouck (De Dolfijntjes) in, wat had je gedacht, ontbloot bovenlijf en vonden uiteindelijk een beetje rust in de tent van het luisterlied, waar we genoten van Buurman ( 😀 😀 🙂 :-(), waar we uiteindelijk meer liedjes bleken van te kennen dan we aanvankelijk dachten …

Regie : Tine Truwant

Spel : Pieter Van Nieuwenhuyze

Advertenties

Één reactie Voeg uw reactie toe

  1. Biek schreef:

    De tijd staat stil…

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s