Mud

Opgroeien in het drassige zuiden van de US

  mud_ver3

  😀 😀 😀 😦

Neckbone en Ellis zijn veertien en zijn volop het leven aan het ontdekken. Als hun ouders slapen, nemen ze de boot van Ellis’ vader en gaan op verkenning op de Mississipi. Ze vinden een oude boot die tijdens een van de meest recente overstromingen in een boom is terechtgekomen. De boot blijkt echter bewoond te zijn door Mud, een mysterieuze vreemdeling waar de twee tieners direct sympathie voor voelen. Vooral Ellis dan. Mud is op de vlucht voor de broer van de door hem vermoorde ex-minnaar van zijn vriendin Juniper. Ellis en Neck besluiten om Mud te helpen zijn boot te repareren zodanig dat hij kan ontsnappen met Juniper … Een echt coming of age verhaal in het zuiden van Amerika. De film vertoont ook wel wat gelijkenissen met o.a. Stand by me.

mud
Matthew McConaughey

McConaughey is goed gecast als vreemdeling Mud. Dat hij er goed uitziet, wisten we al langer dan vandaag. Dat hij ook kan acteren, bewijst hij met deze rol. Een aantal leuke bijrollen zijn weggelegd voor Sam Shepard als de pleegvader van Mud, Michael Shannon als de oom van Neckbone en Reese Witherspoon als de verleidelijke Juniper. Maar de echte sterren van de film zijn Tye Sheridan en Jacob Lofland als Ellis en Neckbone. De film komt aardig op gang en je leeft ook mee met de twee jongens. Neckbone heeft zijn ouders nauwelijks gekend en wordt liefdevol opgevoed door zijn excentrieke oom. De ouders van Ellis staan op scheiden, maar beiden zien hun zoon graag en ook Ellis houdt van zijn ouders. De karakters worden mooi getekend waardoor je ook meeleeft met de avonturen van beide tieners.

mud-whysoblu-5-1024x682
Tye Sheridan en Jacob Lofland

De film ademt ook perfect de sfeer van het zwoele zuiden. De mooie vormgeving en de prachtige kleuren laten de Mississipi tot leven komen en dat levert fantastische beelden op. De film had iets korter gemogen wat mij betreft en ook de laatste tien minuten met de misschien iets te gewelddadige ontknoping waren er te veel aan. Maar voor de rest is het genieten van de avonturen van Ellis en Neckbone. En bij het kijken naar de film denk je onvermijdelijk terug aan Tom Sawyer en Huckleberry Finn, bij wie het altijd leuk toeven is. Een aanrader!

IMG_7996.CR2
Tye Sheridan, Jacob Lofland & Matthew McConaughey

Van : Jeff Nichols

Met : Matthew McConaughey, Tye Sheridan, Jacob Lofland, Reese Witherspoon, Sam Shepard, Michael Shannon, Ray McKinnon & Sarah Paulson

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s