Hasta la vista

Hasta la vista

 Van : Geoffrey Enthoven

Met : Gilles De Schryver, Robrecht Vanden Thoren, Tom Audenaert, Isabelle De Hertogh, Johan Heldenbergh, Karlijn Sileghem, Kimke Desart, Katelijne Verbeke en Karel Vingerhoets

😀 😀 😀 😦

Dat de Vlaamse film aan een opmars bezig is, dat is al langer duidelijk dan vandaag.  De Vlaamse film lijkt uit het dal te komen en vuurt het ene na het andere pareltje op ons af.  We hebben het eindelijk afgeleerd om alleen films te maken over het boerenleven.  Zoals deze “Hasta la vista”, een feelgood road movie met het hart op de juiste plaats en bovendien hele sterke acteurs.  Het vertelt het verhaal van drie gehandicapte jongeren van wie hun geslachtsorganen volkomen normaal functioneren en die deze graag ook eens aan het werk zouden willen zien.  Dus vatten ze het plan op om samen naar Spanje te rijden, naar een bordeel speciaal voor mensen met een fysieke handicap.  Ze krijgen het nodige tegengewicht van hun ouders, maar vertrekken uiteindelijk toch voor wat de reis van hun leven zal worden.  Ze worden hierin bijgestaan door een verzorgster (hele mooie rol van Isabelle De Hertogh).

Wat volgt is een bijwijlen grappige road movie, gedragen door de vier hoofdacteurs.  Vanden Thoren is subliem als de volledig verlamde Philippe, knap bijgestaan door De Schryver als Lars en nieuwkomer Audenaert als Jozef.  Deze laatste zorgt ook vaak voor de “comic relief”.  Het knappe aan deze film, die trouwens gebaseerd is op een waargebeurd verhaal verteld in een BBC-documentaire, is het feit dat men het publiek durft te confronteren met de beperkingen die het hebben van een fysieke handicap met zich meebrengt.  Zo ook de frustraties die dat bij hen opwekt.  Af en toe misschien net iets te melig, maar desalniettemin een hele knappe film.  Grappig en ontroerend tegelijkertijd.  Nog een speciale vermelding voor Heldenbergh als de vader van Lars.  Hoe klein zijn rol ook is, hij laat hier weer zien dat hij één van de beste acteurs van zijn generatie is.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s