Kortfilmavondje

Om de zoveel tijd halen wij weer eens een DVD boven van “Selected shorts”, een jaarlijkse bloemlezing met de beste Vlaamse kortfilms van het voorbije jaar.  Zo ook deze avond.  Eerst een filmpje van Wannes Destoop (jawel, die van “Badpakje 46”) en dan nog eentje van Jeff Otte.

We are so happy

Regie : Wannes Destoop

Met : Benny Claessens, Berdien Dewaele, Marijke Pinoy en Wim Willaert

Benny Claessens en Berdien Dewaele

😀 🙂 😦 😦

We volgen het verhaal, of wat daarvoor moet doorgaan, van Claudine.  Ze is nogal mollig en wordt daar vaak mee gepest.  Ze houdt zich recht aan haar ene vriend Stefaan tot die niet blijkt te zijn wie zij dacht dat hij was.  Miserie, miserie, miserie !  Ik heb op zich geen probleem met miserie, maar de laatste tijd  heb ik toch vaak het gevoel dat iedere Vlaamse kortfilm over miserie dient te gaan.  Net zoals in zijn tweede film “Badpakje 46”, gaat ook deze film over een mollig meisje en hoe zij daarmee omgaat.  Alleen leidt de film nergens naartoe.  Eén lichtpunt misschien : Benny Claessens is schitterend als de geblondeerde nicht.

Sara & Dirk

Regie : Jeff Otte

Met : Ina Geerts, Jobst Schnibbe en Valentijn D’Haenens

Ina Geerts

😀 😦 😦 😦

Deze film is zo mogelijk nog somberder van toon.  Een koppel lijkt niet meer te kunnen communiceren met elkaar.  Naar de oorzaak hiervan hebben we het raden.  Het heeft iets te maken met een kind dat ze ergens achtergelaten hebben.  Geen verhaal, zeer somber van toon.  Wel een verrassend en pakkend einde.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s