Film Bekentenissen Blogathon

Blogger-vriend Nostra van De Filmkijker organiseert een nieuwe blogathon, met name een Filmbekentenissen Blogaton. De bedoeling is dat we hiervoor een aantal vragen beantwoorden. Ik zal dat dan ook in alle eerlijkheid proberen te doen.

Dumb and Dumber

Van welke klassieke films hou je niet en waarom?

Ik kan de meeste klassiekers wel smaken hoor. Ik vind er een aantal zwaar overroepen, zoals The Dark Knight of Lawrende of Arabia. Maar dan nog vind ik dat zeker geen slechte films en begrijp ik waarom het klassiekers zijn. Eén film waar ik niet van hou, is Dumb & Dumber. Platter dan dat kan je niet gaan. Hoewel ik een fan ben van Jim Carrey, vind ik dit één van de grootste miskleunen uit de filmgeschiedenis. Geef mij dan maar A Fish Called Wanda of Mrs. Doubtfire.

Modern Times
Modern Times

Welke tien klassieke films heb je (nog) niet gezien?

Volgende klassiekers heb ik nog nooit gezien en eigenlijk vind ik dat verdomd jammer: Modern Times, Nosferatu, Metropolis, Sunset Blvd., Whiplash, Paths Of Glory, Requiem For A Dream, Some Like It Hot To Kill A Mockingbird. Ik heb er uiteraad nog veel meer niet gezien, maar ik mocht er maar 10 opnoemen ;-).

Ben je ooit na het zien van een film in de bioscoop stiekem een andere zaal ingedoken om nog een film te zien?

Eigenlijk niet…

Michael Keaton

Welke acteur/actrice vind je ondergewaardeerd?

Ik kan er wel een aantal bedenken, zoals Gary Sinise, Jennifer Jason Leigh, Steve Buscemi, enz. De meest ondergewaardeerde acteur van zijn generatie blijft echter Michael Keaton. Hij is enorm veelzijdig en heeft al een aantal schitterende rollen vertolkt. Tijd voor een echte comeback, Michael.

Akira Kurosawa

Van welke bekende regisseur heb je nog nooit een film gezien en waarom?

Dit is een echte bekentenis. Ik zag tot mijn spijt nog nooit een film van Akira Kurosawa. En dit alleen omdat ik niet van de Oosterse cultuur hou. Ik zag wel al wat Oosterse films, maar meestal kan mij dat niet bekoren. Misschien moet ik dit toch eens proberen.

 

Water World
Water World

Wat is een film waar je echt van houdt die over het algemeen gehaat wordt?

Er zijn er wel een paar. Ik herinner mij bijvoorbeeld dat ik indertijd enorm genoten heb van Teen Wolf. Ik was fan van Michael J. Fox en vond dit een hele plezante kijk op het genre van de weerwolffilms. Escape To Victory is nog zo eentje die ik waarschijnlijk al 5 keer gezien heb en nu nog van geniet. Heeft misschien ook te maken met het feit dat ik ook wel een voetballiefhebber ben. Ook Deep Blue Sea vond ik goed, hoewel die door de critici afgekraakt werd. Maar de film die het meest in aanmerking komt, moet wel Water World zijn. Goed gemaakt en goed geacteerd en spektakel en actie van begin tot eind, met een charismatische Kevin Costner in de hoofdrol. Ik snap nog altijd niet waarom dit een flop werd.

Ben je ooit wel eens ‘één van die vervelende mensen’ in de bioscoop geweest?

Neen, maar ik ben wel ooit eens met mijn klasgenoten naar Sex, Lies And Videotape geweest en die waren bijzonder luidruchtig. Ik heb mij toen geschaamd in hun plaats.

Heb je ooit wel eens naar een film gekeken waar je van tevoren wist dat deze slecht was, maar waar je toch naar keek omdat er een specifieke acteur/actrice in speelde? Zoja, welke en waarom?

Hoe diep ik ook graaf in mijn geheugen, ik kan mij niet herinneren dat ik dit ooit zou gedaan hebben.

Zijn er in je filmcollectie films die je al meer dan vijf jaar hebt, maar nog nooit hebt bekeken?

Jammer genoeg veel te veel om op te noemen…

Wat zijn de slechtste films in je verzameling, waarom heb je ze gekocht en waarom heb je ze nog steeds?

Ook dat zijn er veel. Soms kocht ik films omdat het verhaal mij wel aansprak, maar die dan achteraf niet zo goed bleken te zijn. Ik smijt ze niet weg omdat ik eigenlijk geen enkele film in de vuilbak gooi.

Zijn er geheimen  over de manier waarop je thuis films kijkt die je wilt opbiechten?

Met rode wijn en chips. Maar zo spectaculair is dat niet zeker? 😉

Welke andere filmgerelateerde geheimen wil je verder nog delen?

Euh… eigenlijk heb ik er geen…

Voilà, dat was het. Als er nog mensen zijn die hieraan een blogpost willen wijden, lees dan gerust hier de regels nog eens na (op de site van Nostra).

Advertenties

13 reacties Voeg uw reactie toe

 1. KVSmiley schreef:

  Ik zie nu dat ik één vraag verkeerd heb beantwoord (te snel gelezen, denk ik). De vraag was niet welke acteur/actrice ik ondergewaardeerd vind, maar welke ik overgewaardeerd vind. Tot voor een paar weken, zou ik Shia Laboeuf gezegd hebben, maar sinds ik hem zag in ‘Fury’ heb ik mijn mening moeten herzien. Laat ons dan maar Zac Efron nemen. Naast ‘mooi zijn’, heeft die jongen nog maar weinig klaargespeeld op filmvlak.

  Like

 2. Wilco Born schreef:

  Als je The Dark Knight niet ziet als een klassieker, wat noem je dan wel een klassieker? Het is een goede film met een legendarische status. Meer is een klassieker volgens mij ook niet, wat ook helemaal niet hoeft. 😉

  Like

  1. KVSmiley schreef:

   Ik zie ‘The Dark Knight’ wel als een klassieker hoor. Alleen verdient de film voor mij die status niet. Althans nog niet…

   Liked by 1 persoon

   1. Wilco Born schreef:

    Wie weet komt die dag ooit nog. 🙂

    Liked by 1 persoon

 3. De Protagonisten schreef:

  Dumb & Dumber vind ik nog steeds heel grappig, echt mijn humor. Daarnaast snap ik Water World ook wel. Vond dat eigenlijk ook gewoon een goede film. Van de klassiekers die je nog moet bekijken (hebben wij er ook veel van) kan ik Whiplash zeer zeker aanraden. Dat is wel een film die in jouw straatje past denk ik.

  Like

  1. KVSmiley schreef:

   Bedankt voor de tip! Ik heb vanavond vrij… Misschien wordt het wel ‘Whiplash’ 🙂

   Liked by 1 persoon

 4. plcoyote schreef:

  De Dark Knight overroepen ? Michael Keaton ondergewaardeerd ??? Kurt, Kurt, Kurt…

  Liked by 1 persoon

  1. KVSmiley schreef:

   En toch… Benieuwd naar jouw bekentenissen… 😀

   Like

 5. Naar De Film schreef:

  The Dark Knight vind je overroepen? Mijn filmhart huilt.
  Een klassieke film is een relatief begrip maar ik zou in geen geval aan Dumb & Dumber hebben gedacht…

  Van de klassiekers die je nog niet hebt gezien zou ik Modern Times, Whiplash, Paths of Glory, Requiem for a Dream en To Kill a Mockingbird aanbevelen. Stuk voor stuk meesterwerkjes.

  Akira Kurosawa; dat is ook mijn grote bekentenis van deze blogathon

  Bij Teen Wolf (de tand des tijds niet doorstaan) en Deep Blue Sea (achteruit zwemmende haaien?) begrijp ik de kritieken wel maar bij Waterworld heb ik dat nooit echt begrepen. Lag het aan Costner? Volgens mij ook niet want die speelt wel okay.

  Liked by 1 persoon

  1. KVSmiley schreef:

   Hey, mij niet verkeerd begrijpen he, ik heb genoten van ‘The Dark Knight’ (Heath Ledger is schitterend als The Joker), maar ik vind het geen klassieker. Die film duurt mij veel te lang. Wat ‘Dumb & Dumber’ betreft, heb je wellicht gelijk dat dat geen klassieker is, maar ik heb mij dood geërgerd aan die film terwijl iedereen die film maar blijft ophemelen, vandaar…

   En ‘Teen Wolf’,… tja, dat is jeugdnostalgie. Maar van ‘Deep Blue Sea’ heb ik echt genoten… verstand op nul en smullen maar (de haaien dan 😉 ).

   Liked by 1 persoon

 6. Gwen schreef:

  Ik vind The Dark Knight ook overrated. Goede film hoor, maar dat het op #4 (in het begin #1!) staat in de IMDB’s top 250 snap ik niet.

  Ik heb Deep Blue Sea al zo vaak gezien en daar blijf ik me prima mee vermaken. 🙂

  Liked by 1 persoon

 7. Nostra schreef:

  Dumb & Dumber is één van m’n favoriete komedies…zo zie je maar hoe persoonlijk dat genre is 🙂

  Zoals De Protagonisten al aangeven, Whiplash zo snel mogelijk kijken. Daarnaast ook zeker Some Like it Hot, dat is echt een heerlijke komedie.

  Keaton maakte met Birdman toch wel een comeback?

  Kurosawa zeker een keer proberen, ook omdat er zoveel films op zijn gebaseerd. Seven Samurai vond ik erg indrukwekkend.

  Waterworld heb ik nooit bekeken, eigenlijk vanwege alle slechte verhalen. Misschien dan toch maar eens een keertje kijken.

  Leuk dat je mee hebt gedaan!

  Liked by 1 persoon

 8. KVSmiley schreef:

  Birdman, ja… Maar ondertussen is hij weer verdwenen… 😕 Als je Spotlight even buiten beschouwing laat 😊

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s