Walk The Line

on

The man in black

Joaquin Phoenix

Johnny Cash is de gedroomde figuur om een biopic over te maken. Een jeugdtrauma, sex, drugs en muziek maakten de man tot wie hij was en dat wordt schitterend verteld in deze film van James Mangold. We volgen Cash van toen hij nog kind was tot en met zijn huwelijksaanzoek aan June Carter, met wie hij meer dan 35 jaar samen was. Zijn hele leven komt aan bod in de film, maar toch focust de film zich vooral op de turbulente relatie die hij had met June Carter. Zij krijgt ook evenveel schermtijd als Cash zelf en dat verhoogt alleen maar de betrokkenheid. Bovendien spelen zowel Joaquin Phoenix als Reese Witherspoon de pannen van het dak en nooit ga je twijfelen aan de geloofwaardigheid van hun personages.

Reese Witherspoon

Phoenix lijkt wel zijn eigen verhaal te vertellen. Als we de film mogen geloven, dan heeft Cash nooit de vroegtijdige dood van zijn broer verwerkt. Ook Phoenix worstelde lange tijd met een minderwaardigheidscomplex na de dood van broer River. Het feit dat de relatie tussen Cash en Carter centraal staat, maakt ook dat je zelden de indruk krijgt naar een echte biopic te kijken. Dit lijkt meer op het relaas van een stormachtige liefdesrelatie. Knap ook hoe alles getoond wordt zonder al te veel woorden aan te verspillen, zoals bijvoorbeeld de voorzichtige toenadering tussen vader en zoon Cash aan het einde van de film. Uiteraard speelt ook de muziek een grote rol in de film en met de muziek van één van de grootste country zangers die deze aarde ooit rijk was, kan het ook daar niet verkeerd lopen. De echte sterren van de film blijven echter Phoenix & Witherspoon, die hun rol voortreffelijk vertolken en bovendien ook nog eens alle zangpartijen zelf ingezongen hebben. Chapeau!

Regie: James Mangold

Met: Joaquin Phoenix, Reese Witherspoon, Robert Patrick, Ginnifer Goodwin & Dallas Roberts

Advertenties

2 reacties Voeg uw reactie toe

  1. De Protagonisten schreef:

    Prachtige film inderdaad waarbij de acteerprestaties groots zijn. Ook de muziek is erg fijn, al kan dat bijna ook niet anders als je fan bent van zijn muziek 🙂

    Liked by 1 persoon

  2. Nostra schreef:

    Door deze film ben ik de muziek van Cash meer gaan waarderen 🙂

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s