Safety First – The Movie

Grappigste Vlaamse komedie sinds jaren

Safety-First-The-Movie-2015-poster

Safety First 3
Tom Van Dijck & Bruno Vanden Broecke

De serie werd zeker niet door iedereen gesmaakt en dat zal bij de film ook het geval zijn. Als er echter één ding is die een komedie moet zijn, dan is het grappig. Dat zijn De Kampioenen al lang niet meer (als we de eerste twee seizoenen even buiten beschouwing laten). Het Eiland was dat wel en ook Safety First slaagt er keer op keer in om ons lachend voor de buis of in de cinemazaal te laten zitten. Tim Van Aelst scoorde eerder al met Wat Als? en Trigger Happy en toverde nu ook het supergrappige Safety First uit zijn mouw.

Safety First 2
Matteo Simoni, Tom Van Dijck & Ben Segers

De ingrediënten zijn nochtans simpel: het meest foute security team ooit, bestaande uit vier compleet foute typetjes, ondersteund door wellicht de meest foute soundtrack ooit, komen terecht in de ene benarde situatie na de andere. Voeg daar telkens een paar BV’s en sterke acteurs aan toe en zorg dat platte humor afgewisseld wordt met fijne grappen. De verhaallijn is dunnetjes, maar dient eigenlijk gewoon als excuus om de ene grap na de andere op ons af te vuren.

Safety First 4
Bruno Vanden Broecke, Ben Segers & Matteo Simoni

De vier gekende personages zitten alweer voortreffelijk in hun rol met Smos en Turlinckx als de grappigste en Porrez als de aandoenlijkste. Het team moet deze keer de VIP-sectie van Tomorrowland bewaken. Smos wil koste wat het kost zijn eigen gecomponeerde song aan een paar DJ’s laten horen en Porrez ontmoet zijn jeugdliefde Andy (een hele mooie rol van Tom Van Dijck) waardoor hij bijna gedwongen wordt om uit de kast te komen. Van Aelst weet perfect hoe hij een publiek aan het lachen moet brengen (getuige een bijna constant lachende zaal vol mensen). De vaart blijft erin en de figuren blijven aandoenlijk in hun onbeholpenheid. Strak geregisseerd, bijzonder goed geacteerd en bijna constant grappig. Alles wat een echte komedie hoort te zijn. Een aanrader voor wie graag lacht!

3

Regie: Tim Van Aelst

Met: Bruno Vanden Broecke, Matteo Simoni, Ben Segers, Ruth Beeckmans, Tom Van Dijck, Els Dottermans, Tom Waes, Dominique Van Malder & Tom Ternest

5 reacties Voeg uw reactie toe

 1. screendependent schreef:

  Grappig? Ik vind dat van Aelst de bal helemaal misslaat. We zien niet helemaal geen Discipline, Dedication maar wel af en toe Friendship. Van het echte doel van Safety First, zijnde beveiligen, is er weinig te bespeuren. Het verhaal is verre van actueel en het is gewoonweg allemaal een beetje platvloers. ‘Safety First – The Movie’ voelde voor mij als een onnodige appendix aan een serie die zijn hoogdagen heeft gekend en die ze nu beter rustig laten inslapen. Het is dan ook duidelijk dat de film door VTM wordt gesteund en het ligt er vingerdik op dat het allemaal geld moet opbrengen. Game over voor Safety First, dat is mijn mening.

  Geliked door 1 persoon

 2. KVSmiley schreef:

  Ieder zijn mening, en die respecteer ik. Maar zoals ik al schreef: de serie had evenveel voor- als tegenstanders en dat zal bij de film niet anders zijn. Ik was fan van het eerste uur en blijf dat na het zien van deze voor mij grappige film.

  Geliked door 1 persoon

 3. Fresh Bananaz schreef:

  Tim Van Aelst had het beter bij de serie gehouden. De film voelt aan als een véél te lange aflevering en het verhaal kon veel beter. Ik heb geen enkele keer moeten lachen. Safety First: The Movie was voor mij de grootste teleurstelling van 2015…

  Geliked door 1 persoon

  1. KVSmiley schreef:

   Des goûts et des couleurs… ☺ Ik heb gelachen van begin tot eind en met mij bijna de hele zaal…

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s