Flying Home

Over duiven en mensen

Flying home (affiche)

😀 😀 😀 😦

God is mijn provider.

Dominique Deruddere heeft eindelijk nog eens een film gemaakt. Het is geen meesterwerk geworden, maar wel eentje die je een goed gevoel geeft van begin tot einde. Aan het verhaal zal het niet gelegen hebben. Colin, een gewetenloze Amerikaanse investeringsmakelaar, trekt naar het oervlaamse Bunderzele, een boerendorp in het hart van de Westhoek. Hij wil de locale duivenmelker ervan overtuigen zijn prijsduif te verkopen aan een sjeik, die in ruil zijn geld wil steken in de investeringsfirma van de makelaar. U raadt het goed : de Amerikaan geraakt gecharmeerd door het dorpje en zijn bewoners en wordt er zowaar een beter mens van.

Charlotte De Bruyne & Jamie Dornan
Charlotte De Bruyne & Jamie Dornan
En toch slaagt de film erin je hart te veroveren. Dit is mede door de strakke regie van Deruddere, die de film een sprookjesachtige sfeer mee geeft. Bunderzele lijkt wel een andere wereld, bevolkt door allerlei kleurrijke figuren. En het zijn die figuren die de film een ziel geven. Het centrale koppel is zeer geloofwaardig en Dornan een zeer charmante hoofdrol. Het zijn echter Josse De Pauw (als de grappige pastoor waar Colin logeert), Jan Decleir (als duivenmelker) en Viviane Demuynck (als de huishoudster van de pastoor) die de show stelen. Ze zetten stuk voor stuk geloofwaardige personages neer, waar je zo kennis mee zou willen maken. Ook Gène Bervoets is best grappig als enige klant va het cafeetje dat Isabelle openhoudt.
Josse De Pauw
Josse De Pauw
De film verveelt niet en neemt je mee op een trip door de tijd naar een tijd waar de wereld nog stil stond en waar er nog zaken belangrijker waren dan geld. Een wereld waar de mens centraal staat en niet het ego van de mens. Hartverwarmend en schitterend in beeld gebracht. Dat de film voorspelbaar is, neem je er graag bij. Eentje om te koesteren.

Van : Dominique Deruddere

Met : Jamie Dornan, Charlotte De Bruyne, Jan Decleir, Josse De Pauw, Viviane de Muynck, Ali Suliman, Anthony Head & Gène Bervoets

Één reactie Voeg uw reactie toe

  1. welikenonsense schreef:

    I love your blog! So do you want to follow this blog:

    http://www.gossipgirlnetherlands.wordpress.com

    THAT WOULD BE AWESOME! 
Follow my blog for a free shoutout

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s