Her

Liefde in tijden van sociale media…

Her (affiche)

😀 😀 😀 🙂

Sometimes I think I have felt everything I’m ever gonna feel. And from here on out, I’m not gonna feel anything new. Just lesser versions of what I’ve already felt.

Als je op restaurant of café gaat en je kijkt even om je heen, dan zie je toch heel veel mensen die om de haverklap op hun mobiele telefoon kijken om Facebook te checken, te Twitteren of hun berichten te controleren. Wellicht maken wij ons daar ook wel eens schuldig aan. Onze kinderen bouwen zelfs relaties op met mensen die ze enkel kennen via de chat. Her borduurt hierop verder. We maken kennis met Theodore, een eenzaat die vlucht in de digitale wereld sinds hij weg is van zijn vrouw. Overdag werkt hij voor handwrittenletters.com waar hij brieven schrijft voor mensen die zelf geen inspiratie hebben. In hun eigen handschrift dan nog wel. ’s Avonds sluit hij zich op in zijn loft waar hij grappige games speelt en telefoonsex heeft met op zijn minst gezegd vreemde vrouwen. Tot hij op een dag kennis maakt met Samantha. Ze is grappig, lief, charmant en ze houdt zijn agenda bij. Ze worden smoorverliefd. Er is maar een probleem : zij is een OS, een besturingssysteem…

Joaquin Phoenix
Joaquin Phoenix
Spike Jonze creëert een nabije toekomst die bijzonder fraai oogt, heel kleurrijk. Een toekomst waar iedereen op straat loopt met oortjes en voortdurend tegen zichzelf loopt te praten. Het enige contact dat ze nog hebben, is met hun OS. Theodore heeft maar één echte vriendin (mooi gebracht door Amy Adams) waarmee hij liefde en leed deelt. Voor de rest observeert hij vooral. Als hij al eens uitgaat met een andere vrouw, blokkeert hij. Hij is goed met woorden en daar kan hij volop gebruik van maken in zijn talloze gesprekken met Samantha. De stem van Samantha is van Scarlett Johansson. Je voelt een duidelijke chemie tussen Theodore en Samantha hoewel beide acteurs elkaar nooit gezien hebben tijdens de opnames.
Joaquin Phoenix & Amy Adams
Joaquin Phoenix & Amy Adams
Joaquin Phoenix schittert in een voor hem ongewone hoofdrol. Hij weet perfect de gelaagdheid in zijn rol te leggen. Je ziet de angst, de twijfel in zijn ogen en je gelooft hem, je gelooft wat hij meemaakt. Mede dankzij de aanpak van de regisseur. Hij benadert zijn onderwerp ernstig, maar toch met de nodige humor. Je gelooft in de wereld die hij gecreëerd heeft en je gelooft dat dit een mogelijk toekomstbeeld zou kunnen zijn. De film kent een klein dipje na driekwart van het verhaal, maar eindigt wondermooi met een prachtig eindbeeld van Theodore en zijn vriendin bovenop het appartementsgebouw waar hij woont. Knappe film met prachtige acteerprestaties en een aandoenlijk liefdesverhaal. Een terechte Oscarwinnaar.

Van : Spike Jonze

Met : Joaquin Phoenix, Amy Adams, Scarlett Johansson, Rooney Mara, Chris Pratt & Olivia Wilde

Advertenties

Één reactie Voeg uw reactie toe

  1. welikenonsense schreef:

    I love your blog! So do you want to follow this blog:

    http://www.gossipgirlnetherlands.wordpress.com

    THAT WOULD BE AWESOME! 
Follow my blog for a free shoutout

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s