The Internship

Humor on the line

The-Internship-movie-poster 

  😀 😀 🙂 😦

Telkens ik Vince Vaughn zie, denk ik onvermijdelijk terug aan zijn angstaanjagende vertolking van Norman Bates in de remake van “Psycho”. Hoewel vele critici vinden dat hij Anthony Perkins verre van evenaarde, heb ik wel genoten van zijn Bates-personage. Maar goed, we kennen Vaughn natuurlijk het best als grapjas van dienst in films als “Wedding Crashers”, “The Break-up” of “Dodgeball”. Ook in “The Internship” zet hij deze lijn verder. Billy en Nick (Owen Wilson in een voor hem typische rol) zijn twee verkopers van polshorloges. Als zij ontslagen worden, besluiten ze om niet bij de pakken te blijven zitten en te solliciteren voor een stage bij gigant “Google”. En dan krijgen we het alombekende verhaaltje van twee veertigers die terechtkomen bij een troep jonge computergeeks die hun gemis aan levenservaring ruimschoots goedmaken door hun informaticakennis. Het vervolg ken je : Billy en Nick worden oorspronkelijk door iedereen geweerd en komen terecht in een groepje losers en eenzaten. Geleidelijk aan groeit het respect van hun nieuwe jonge vrienden en samen gaan ze voor het contract … Happy end.

The Internship 6
Owen Wilson, Vince Vaughn & Max Minghella

Vaughn en Wilson zijn goed op dreef en bij momenten grappig als Billy en Nick. De voor de rest piepjonge cast staat zijn mannetje en de humor is nooit plat. Er kan af en toe eens gelachen worden en dat is al heel wat. Amerikanen slagen er zelden in om mij te doen lachen, maar hier is hen dat wel gelukt. En daarvoor alleen al verdienen ze een pluim. Het scenario is van de hand van Vaughn zelf en hij was ook producer van de film. Een film om snel te vergeten, maar wel eentje die je een plezant avondje kan bezorgen op voorwaarde dat je je verstand op nul zet en geen Vince Vaughn- of Owen Wilson-hater bent.

Tobit Raphael, Dylan O'Brien, Josh Brener, Tiya Sircar, Vince Vaughn & Owen Wilson
Tobit Raphael, Dylan O’Brien, Josh Brener, Tiya Sircar, Vince Vaughn & Owen Wilson

Van : Shawn Levy

Met : Vince Vaughn, Owen Wilson, Rose Byrne, Tobit Raphael, Dylan O’Brien, Josh Brener, Tiya Sircar, Aasif Mandvi & Max Minghella

Plaats een reactie