Pirates of the Caribbean: Salazar’s revenge

Johnny Depp op automatische piloot

r_piratesofthecaribbeandeadmentellnotales_header_nowpla_66b45255

Jack Sparrow is terug voor dit vijfde avontuur in de meest succesvolle piratenfranchise ooit. En alweer wordt hij gestalte gegeven door Johhny Depp (wie anders?). Dit keer wordt hij achternagezeten door een zekere Capitàn Salazar, wiens toorn hij als jonge kerel op de hals haalde. Salazar had zichzelf tot doel gesteld de wereldzeeën te zuiveren van alle piraten, tot hij Jack Sparrow tegen het lijf liep.

PIRATES OF THE CARIBBEAN: DEAD MEN TELL NO TALES
Johnny Depp
null
Brenton Thwaites

Jack Sparrow zit voor de zoveelste keer in slechte papieren. Opnieuw zit hij zonder bemanning en zonder schip en lijkt rum zijn enige redding. En dan wordt hij gecontacteerd door Henry Turner (zoon van Will en Elizabeth) en Carina Smyth. Henry heeft het kompas van Sparrow nodig om de drietand van Poseidon te vinden, waarmee alle vloeken van de zee verbroken worden. Zo hoopt Henry zijn pa uit zijn vloek te ontheffen. Dat komt ook Sparrow goed uit omdat hij zo misschien van Salazar af kan geraken. Carina heeft de kaart en hoopt, door mee te gaan op zoektocht, meer te weten te komen over haar ouders. Dat is het begin van een typisch Pirates-avontuur met ondoden, ondode haaien, vervloekingen, heksen, gevechten en romantiek.

PIRATES OF THE CARIBBEAN: DEAD MEN TELL NO TALES
Johnny Depp

Zoals reeds gezegd, herneemt Johnny Depp zijn rol van de verwijfde, aan drank verslaafde Jack Sparrow. Hij alleen kan dat, want hij creëerde dit personage zelf (aanvankelijk tot groot ongenoegen van de makers van de eerste film. Toen ze de cijfertjes bekeken, vonden ze dat ineens niet meer zo erg). Er zit echter sleet op. We zagen hem ondertussen al net iets te vaak dezelfde routine doen. Tijd om je weer op het serieuzere werk te richten, Johnny. Gelukkig wordt hij goed omringd, door o.a. Javier Bardem, die zich zichtbaar amuseert als slechterik Salazar en Geoffrey Rush als eeuwige rivaal Barbossa.

PIRATES OF THE CARIBBEAN: DEAD MEN TELL NO TALES
Geoffrey Rush

Deze vijfde toevoeging aan de franchise voegt weinig toe aan het raamverhaal. Het is leuk om een aantal personages terug te zien en het sluit ook nauwer aan bij de eerste delen, maar dat is het dan ook. Voor de rest is het vooral genieten van de fratsen van Sparrow, de indrukwekkende set pieces dito gevechten en de heroïek en de romantiek die ieder piratenverhaal met zich meebrengt. Ideaal voor een namiddagje film kijken met de hele familie, en dat is dan ook wat wij gedaan hebben.

Regie: Joachim Rønning en Jesper Sandberg

Met: Johnny Depp, Javier Bardem, Geoffrey Rush, Brenton Thwaites, Kaya Scodelario, Kevin McNally, David Wenham, Orlando Bloom & Keira Knightley

 

Advertenties

3 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Nostra schreef:

  Ik ben al na de tweede film gestopt met het bekijken van deze franchise en heb eigenlijk nooit het gevoel gehad dat ik er veel aan heb gemist 🙂

  Liked by 1 persoon

  1. KVSmiley schreef:

   De eerste was schitterend, vernieuwend. De rest is zeer vermakelijk. Goed voor een avondje verstand op nul.

   Like

 2. Paul schreef:

  Ik vond het een vermakelijk filmpje, maar ik had ook momenten waarop ik Depp echt briljant vond. Toen zag ik ook echt Jack Sparrow. Maar helaas ook een aantal momenten waarin ik Depp Sparrow zag spelen. Ergens jammer.

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s