Fiddler on the roof

on

Fiddler on the roof

(Joseph Stein)

door Musical van Vlaanderen

Regie : Frank Van Laecke

Spel : Lucas Van den Eynde, Anne Van Opstal, Deborah De Ridder, Clara Cleymans, Karin Jacobs, Jelle Cleymans, Bert Verbeke, Dimitri Verhoeven, Eddy Vereycken, Marc Coussens en Liliane Dorekens

ūüėÄ ūüėÄ ūüėÄ ūüôā

Deze musical een one-man-show noemen van Lucas Van den Eynde zou misschien wat overdreven zijn, maar het is een feit dat de man hier schittert en nog maar eens laat zien hoe veelzijdig getalenteerd hij wel is. ¬†Hij kan zingen, zoveel is zeker. ¬†Dat had hij al bewezen in “Daens”, maar de rol van Tevje vraagt ook behoorlijk wat acteertalent en net daarom is hij de geschikte man voor deze rol. ¬†Hij springt en danst als geen ander en brengt de rol van Tevje met de nodige humor. ¬†Kortom, hij is de ster van deze musical. ¬†Is hij dan de enige die goed bezig is ? ¬†Neen hoor, ook Karin Jacobs is fantastisch als Golde. ¬†Een dikke pluim ook voor Jelle Cleymans, die in “musical” duidelijk zijn ding lijkt gevonden te hebben. ¬†Maar ook de rest van de cast staat op een heel hoog niveau te spelen.

Anne Van Opstal, Deborah De Ridder en Clara Cleymans

“Fiddler on the Roof” brengt het verhaal van Tevje en Golde en hun vijf dochters. ¬†Zij behoren tot de Joodse gemeenschap in Anatevka, een rustig dorpje in Rusland, dat vasthoudt aan eeuwenoude tradities. ¬†Van Laecke koos ervoor om deze musical te brengen in een heel sober decor. ¬†Op de achtergrond zien we het silhouet van Anatevka. ¬†Voor de rest bestaat het decor enkel uit deuren, tafels en stoelen die bij iedere sc√®newissel in of uit de grond gehaald of gestoken worden. ¬†En dit werkt wonderwel, mede door het schitterende spel van de acteurs, met Lucas Van den Eynde op kop. ¬†Neem daarbij nog het prachtige verhaal en de aanstekelijke liedjes en je bent verzekerd van een fantastische avond. ¬†Alweer een sterke prestatie van onze Vlaamse musicalvrienden.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s