Ge-tic-t

Lachen met tics

In december kiest Deugd en Vreugd Heestert meestal voluit voor de lach. Dit keer kiezen ze voor een moderne klassieker van Laurent Baffie. Hij schreef en regisseerde het stuk (Toc toc) zelf in 2005. Het werd een instant-succes en bijna onmiddellijk daarna aangepast om te spelen in Spanje en Québec. Quasi overal werd het met gejuich onthaald. Ondertussen is het ook in België heel populair bij amateurgezelschappen overal te lande.

Tics overwinnen en controleren

Dokter Stern is de beste psychiater ter wereld om mensen te helpen bij het controleren en overwinnen van hun tics. In de wachtkamer zitten zes patiënten die uitkijken naar hun langverwachte consultatie. Wanneer dokter Stern echter opgehouden blijkt te zijn op de luchthaven, besluiten de patiënten zelf een groepstherapie te organiseren. Dat resulteert in hilarische toestanden met een wel erg verrassende ontknoping.

Grappige situaties

Eigenlijk is het hele verhaaltje opgehangen aan de tics van deze zes. Af en toe leidt dat tot grappige situaties. Het tweede bedrijf is nogal statisch. De personages zitten de hele tijd rond de tafel Monopoly te spelen en de luttele pogingen van de regisseur om de acteurs weg te trekken van de tafel, komen nogal gekunsteld over. Na de pauze zit de schwung er opnieuw goed in, mede dankzij het leuke spel van Herman Lemarcq als Alfons. Als de personages op een bepaald moment hun tics moeten proberen kwijt te raken, wordt een dialoog tussen Bob en Alfons begeleid door de rest van de acteurs terwijl ze het deuntje van Mission Impossible neuriën.

Tempo laat af en toe te wensen over

Het is bewonderenswaardig dat het gezelschap drie nieuwelingen de kans biedt om te schitteren op scène. Ze worden bijgestaan door de ‘ervaren’ acteurs op scène en geven het beste van zichzelf. Het tempo laat af en toe te wensen over waardoor je als toeschouwer net iets te vaak uit het stuk stapt. Een beetje jammer want het decor ziet er fantastisch uit en de ontknoping is op zijn minst verrassend te noemen. Goed voor wie houdt van een avondje lachen.

Regie: Bruno Vansteenkiste

Met: Chris Vanseymortier, Herman Lemarcq, Mia Demuynck, Noémie Volkaerts, Jozefien Lemarcq, Audrey Demedts & Anna Dewaele

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s