Acht vrouwen

Hoedje af voor deze prestatie

Huit femmes is een Frans toneelstuk van Robert Thomas uit 1958. In 2002 werd het stuk bijzonder succesvol verfilmd door François Ozon met o.a. Cathérine Deneuve, Fanny Ardant, Isabelle Huppert en Emmanuelle Béart in de cast. De acht hoofdrolspeelsters wonnen voor hun samenspel zowel een European Film Award als de Zilveren Beer op het Filmfestival van Berlijn 2002. Daarnaast werd de film genomineerd voor onder meer twaalf Césars, nog vijf European Film Awards en de Gouden Beer van het Filmfestival van Berlijn.

Patrick Mahieu

Hilarische confrontaties

Acht vrouwen zitten allemaal samen in een huis, afgesloten van de wereld door een sneeuwstorm. Als de heer des huizes dood in zijn bed aangetroffen wordt, beginnen de vrouwen allerlei theorieën te verzinnen die zijn dood zouden kunnen verklaren. En zo komen de kleine onhebbelijkheden van elk van hen naar boven, evenals hun relatie tot de vermoorde. Iedereen is verdacht en de dialogen leiden tot hilarische confrontaties en situaties.

Raak getypeerd

Patrick Mahieu leidt het geheel in goeie banen en voegt hier en daar wat komische elementen toe. Zo zijn de liedjes die de vrouwen te pas en te onpas opvoeren, ondersteund door een passende choreografietje, bij momenten hilarisch. Een aantal typetjes zijn ook bijzonder raak getypeerd (zoals de jaloerse schoonzus) en zorgen samen voor een leuke toneelavond.

Maureen Deswarte, Hilde De Pourcq, Trees Goeminne, Marina Parmentier, Fien Decavele, Colette Deryckere, Regine Vandenbogaerde & Erna Mestdagh

Hoedje af

Als je weet hoe deze productie tot stand kwam, dan doe je je hoedje af voor deze prestatie. Eén van de actrices was vorig jaar betrokken in een zwaar ongeluk waardoor de productie werd afgelast. Dit seizoen werd de draad weer opgepikt en toen viel een tweede actrice uit wegens zwangerschap. Ook dit werd echter in een wip opgelost. De dochter van één van de actrices nam de fakkel over en deed dit meer dan voortreffelijk. Als je ‘t mij vraagt dus best een moedige prestatie van Die Ghesellen Deerlijk.

Regie: Patrick Mahieu

Met: Marina Parmentier, Hilde De Pourcq, Colette Deryckere, Erna Mestdagh, Fien Decavele, Maureen Deswarte, Regine Vandenbogaerde & Trees Goeminne

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s