Valerian and the City of a Thousand Planets

Visueel verbluffende actie- en avonturenfilm

Bring on the beach

valerianposter.jpg

Luc Besson gaf ons ooit Le grand bleu, Léon en The fifth element (geef toe, toch een ‘guilty pleasure’ voor iedereen die van science fiction houdt :-)). Lucy vergeven we hem, toch? Die eerste drie zijn echter reden genoeg om uit te kijken naar nieuw werk van deze regisseur. Voorzien van een monsterbudget zette hij zijn tanden in de verfilming van Ravian, een Franse stripserie uit de jaren ’70 die volgens boze tongen de inspiratiebron zou geweest zijn voor het Star Warsuniversum van George Lucas. Het resultaat is een wervelende actie- en avonturenfilm met schitterende CGI.

img03.jpg
Dane DeHaan & Cara Delevigne

img02Het jaar 2740. Valerian en Laureline zijn intergalactische agenten die instaan voor de orde in het heelal. Het Ministerie van Defensie geeft hen de opdracht naar Alpha te reizen: een verbluffende en voortdurend uitdijende metropool waar miljoenen wezens uit het hele universum samenleven, elk met hun eigen kennis en cultuur. Ergens in deze stad huist een mysterie, een duistere kracht die het vreedzame leven in de Stad van Duizend Planeten bedreigt. De klok tikt…Valerian en Laureline moeten zo snel mogelijk het gevaar identificeren en uitschakelen. Het lot van Alpha — en de toekomst van het universum — ligt in hun handen.

img13
Cara Delevigne

Met The Fifth Element bewees Besson al dat hij een volledig fictief universum kan creëren. Daar toonde hij reeds zijn voorliefde voor de meest vreemde creaturen. Ook de wereld die hij creëerde voor deze Valerian and The City of a Thousand Planets wordt bevolkt door aliens van divers allooi. Er wordt nogal wat kritiek ge-uit op de prestaties van Delevigne en DeHaan, maar persoonlijk had ik hier geen probleem mee. Beiden doen wat ze moeten doen en zetten geloofwaardige personages neer. Het verhaaltje zelf heeft relatief weinig om het lijf, maar wordt op zo’n magnifieke manier in beeld gebracht dat je dat vergeet. Besson tovert het ene plaatje na het andere op het scherm en laat de ene explosieve actiescène na de andere op je los. Dat alleen al maakt deze film de moeite van het bekijken waard.

img04.jpg
Dane DeHaan

3,55

Regie: Luc Besson

Met: Dane DeHaan, Cara Delevigne, Clive Owen, Rihanna, Rutger Hauer, Ethan Hawke, Herbie Hancock & John Goodman

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s