Begin again

on

Muziek als redmiddel

begin_again_xlg

Met het fantastische Once bewees Carney al dat hij iets heeft met muziek. Net zoals in Once laat hij ook nu weer een aantal rollen spelen door beroepsmuzikanten. Zo herkennen we Adam Levine, de zanger van Maroon 5, als Dave en CeeLo Green (jawel, die van Fuck you) als Troublegum. En ook hier staat muziek centraal, muziek als geneesmiddel, als redmiddel. Deze Begin again haalt misschien niet het niveau van Once, maar staat wel garant voor een aangename avond filmplezier.

BeginAgainPhoto2-1.jpg
Keira Knightley (L) & Mark Ruffalo (R)

Gretta is samen met haar vriend Dave in New York. Ze zijn beiden muzikant. Dave heeft net een liedje geschreven voor een film en is naar New York uitgenodigd voor een eventueel platencontract. Dave laat haar zitten voor een medewerkster van de platenmaatschappij. Dan woont niet meer samen met zijn vrouw en tienerdochter en wordt buitengezet uit de platenmaatschappij die hij zelf oprichtte met een vriend. Gretta zoekt steun bij haar vriend Steve en vergezelt hem naar een bar, waar Steve een optreden heeft. Dan is toevallig in diezelfde bar en als Gretta door Steve gevraagd wordt om een liedje te brengen, ziet Dan in haar de kans om zijn in het slop geraakte carrière te redden. Niemand gelooft in hem, dus besluiten ze om samen een CD op te nemen op diverse locaties in de stad. Gretta en Dan vullen elkaar aan en groeien almaar meer naar elkaar toe…

Celebrity Sightings In New York City - July 3, 2012
Keira Knightley & Adam Levine

Carney kon voor zijn twee hoofdrollen beroep doen op twee klasbakken, met name Knightley en Ruffalo. Zij dragen de film moeiteloos, goed bijgestaan door een grappige James Corden als Steve en Adam Levine, die hier bewijst dat hij een niet onverdienstelijk acteur is (weliswaar gezegend met een gouden stemgeluid). De scènes tussen hen knetteren en laten zien dat beide acteurs zich goed voelen in hun rol. Het scenario is bovendien inventief opgebouwd. Een aantal keer zien we het resultaat van acties die slechts nadien via flashbacks verteld worden. En dat werkt verrassend goed. Ook met de muziek zit het snor. Het leuke aan de film is ook dat de verwachte romance er nooit komt. En dat geloof je perfect, want het gaat hier om twee mensen die op zoek zijn naar zichzelf, niet naar een nieuwe grote liefde in hun leven. Een aanrader voor wie van muziekfilms houdt.

3

Regie: John Carney

Met: Keira Knightley, Mark Ruffalo, Adam Levine, Hailee Steinfeld, James Corden, CeeLoGreen & Catherine Keener

Advertenties

2 reacties Voeg uw reactie toe

  1. tbouwh schreef:

    Once vond ik ook goed en Sing Street was wat mij betreft een van de verrassingen van vorig jaar (helaas een zeer beperkte biosrelease hier). Aan Begin Again was ik nog niet eerder toegekomen, maar daar zal snel verandering in komen:) kan haast niet tegen gaan vallen, schat ik

    Liked by 1 persoon

  2. De Protagonisten schreef:

    Once vond ik briljant (ligt ook aan Glen Hansard die ik als artiest erg hoog heb zitten) en Begin again komt daar heel dicht bij in de buurt. Sing Street vond ik dan weer tegenvallen. Misschien vanwege deze twee voorgaande films. Het wordt steeds een beetje commerciëler. Niets mis mee, maar daardoor verdwijnt de rauwheid een beetje, waar ik zou van hou.

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s