De jeugd aan het werk

on

De Zoveelste keer Armandus

Armandus © JDP (100)_bewerkt-1
Jade in ‘De Zoveelste keer Armandus’ – foto (c) Johan Depaepe

 

Armandus © JDP (19)_bewerkt-1
Paulien & Emma – foto (c) Johan Depaepe

Met onze toneelvereniging timmeren we al jaren aan de weg. We brengen een komedie in de krokusvakantie en ‘iets anders’ in de herfstvakantie. Hiermee hebben we ondertussen een behoorlijke reputatie opgebouwd binnen het amateurtheaterlandschap in Zuid-West-Vlaanderen. Met ‘De Grönholmmethode‘ haalden we zelfs de longlist van het landjuweel. We begonnen ooit met een lichting jonge gasten en speelden toen twee producties (De rode draad en Blauw nie blauw blow niet blauw blauw). Jammer genoeg bleef het toen bij twee producties omdat de meesten nadien begonnen te studeren of vrijen (beide kunnen nefast zijn voor een toneelcarrière). Ondertussen hebben we echter nieuwe jeugd binnen de groep en met hen creëerden Griet en Bieke reeds twee maal een voorstelling tijdens de Knokke Boem Kerst- en Cultuurmarkt: Josefientje (geschreven door Bieke) en Is dit een kapstok? (Esther Gerritsen). Vorig jaar echter groeide het idee om met deze nieuwe lichting een volwaardige productie op poten te zetten.

Armandus © JDP (181)_bewerkt-1
Lieze & Tiebe – foto (c) Johan Depaepe
Armandus © JDP (157)_bewerkt-1
Lars & Noor – foto (c) Johan Depaepe

Griet, Dennie, Johan en Pat sloegen de handen in elkaar, verzamelden de troepen en begonnen te repeteren aan De Zoveelste keer Armandus (zo genoemd omdat Armandus de Zoveelste wel heel veel gespeeld wordt). Iedere zondagmorgen werd er gerepeteerd en aan de verhalen te horen, leek iedereen zich ook ferm te amuseren. Vorige week zaterdag was het dan eindelijk zover. Vrijdagavond werd de zaal klaargezet en zaterdagavond: première!

Armandus © JDP (174)_bewerkt-1

Armandus © JDP (28)_bewerkt-1
Laurie & Ulrieke – foto (c) Johan Depaepe

De opkomst is misschien niet echt wat we verwacht hadden, maar hetgeen we te zien krijgen, bewijst dat de afwezigen meer dan ongelijk hadden. De Klakkeboem-Kids (ja, ze hebben nu ook een officiële naam en een logo) spelen de pannen van het dak en weten de toeschouwers te beroeren met een paar keer een staande ovatie tot gevolg. Het is bovendien een gezellige bende en ook de ‘oude’ Klakkeboemers genieten mee van het succes van onze jongelingen. De spits is eraf. Nu is het kijken hoe we hiermee verder gaan. Maar dat is voer voor volgend seizoen. Eerst genieten van een welverdiende (toneel)vakantie… of toch bijna.

Armandus © JDP (69)_bewerkt-1
Ulrieke & Milla – foto (c) Johan Depaepe
Armandus © JDP (167)_bewerkt-1
Rune – foto (c) Johan Depaepe
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s