Blue Jay

on

Romantiek in zwart-wit

Netflix is zo groot geworden dat je er niet meer kunt naast kijken. Ze hebben miljoenen betalende gebruikers over de hele wereld en dat aantal blijft maar groeien. Ze bieden ook heel wat topseries aan (zelfs voor vijftigers en zestigers is het woord ‘binge-watching’ gemeengoed geworden dankzij Netflix). Alleen over het aanbod aan (vooral nieuwe) films wordt nogal wat geklaagd onder de gebruikers. Daar probeert Netflix nu toch al een paar jaar wat aan te doen door Netflix originals te verspreiden. Het betreft hier films die speciaal gemaakt zijn voor Netflix of films die om de één of andere reden niet in de bioscoop geraakt zijn. Deze Blue Jay werd door Netflix gefinancierd en Mark Duplass kreeg de volledige artistieke vrijheid. En dat levert een mooie, ingetogen film op.

Sarah Paulson & Mark Duplass

Jims moeder is overleden en hierdoor keert Jim noodgedwongen terug naar het kleine stadje in Californië waar hij opgroeide. Haar huis moet namelijk leeggehaald worden. In de lokale supermarkt loopt hij Amanda tegen het lijf. Jim en Amanda waren een koppel toen ze jong waren. Ze besluiten samen een koffie te gaan drinken en halen oude herinneringen op. Die herinneringen blijken echter niet allemaal even mooi te zijn…

De film werd opgenomen in 7 dagen en vertrekt van een script van 10 bladzijden (geschreven door Mark Duplass). Dat maakt dat er heel veel ruimte is voor improvisatie. Dat komt de geloofwaardigheid alleen maar ten goede, maar maakt meteen ook dat je onmiddellijk de link legt met de Before-trilogie. In deze laatste verveelt dat geen minuut, in Blue Jay loert de verveling af en toe toch om de hoek. Ondanks de beperkte speelduur (80 minuten) weet de film niet constant te boeien. Daarvoor wordt net iets te weinig informatie vrijgegeven. Los daarvan is dit een mooie, ingetogen, goed geacteerde film over de liefde.

Regie: Alex Lehmann

Met: Mark Duplass & Sarah Paulson

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s