The Blind Side

Altruïsme ten top gedreven

Terwijl de hele wereld zweert bij voetbal (‘soccer’ voor de Amerikanen), blijft ‘American football’ dé sport bij uitstek bij onze Amerikaanse vrienden. De ‘superbowl’ is één van de meest bekeken televisieprogramma’s van het jaar in Amerika. Het is dan ook niet te verwonderen dat er om de zoveel tijd een film gemaakt wordt over dit fenomeen. De ene is al beter dan de andere, maar bijna allemaal volgen ze hetzelfde stramien, het fameuze ‘from zero to hero’-principe. Dat is in dit geval niet anders.  Gelukkig neemt de film zichzelf niet al te serieus en kunnen de personages op heel wat sympathie rekenen bij de kijker.

Quinton Aaron & Sandra Bullock
Kathy Bates & Quinton Aaron

Michael ‘Big Mike’ Oher groeide op in de achterbuurten van Memphis en werd als kind weggenomen bij zijn moeder. Na heel wat omzwervingen komt hij terecht bij  Leigh Anne en Sean Tuohy en hun twee kinderen SJ en Collins. Michael is een lieve beer en steelt meteen het hart van Leigh Anne, die besluit hem te adopteren. Bovendien blijkt Michael door zijn gestalte een fantastische verdediger te zijn in ‘American football’. Hij gaat terug naar school en ontpopt zich daar tot de held van het football-team. Al snel wordt hij ontdekt door een aantal grotere ploegen… de rest is geschiedenis.

Tim McGraw, Quinton Aaron, Sandra Bullock, Lily Collins & Jae Head

Om de één of andere reden liet ik deze film lang links liggen. Ik maak er nochtans een sport van om zoveel mogelijk prijsbeesten te bekijken. Bovendien heeft Sandra Bullock mij al heel wat aangename filmuurtjes bezorgd en toch… Nu, ik had ongelijk om deze film niet te bekijken. Sandra Bullock is heel sterk (ze won terecht een Oscar voor deze prestatie) als Leigh Anne en Aaron is aandoenlijk als de wat onbeholpen Michael Oher. De film volgt een geijkt stramien maar kan rekenen op een paar sterke acteurs en vertelt een mooi, waargebeurd verhaal van hoop. En hoop kunnen we wel gebruiken, in deze tijden van oorlog en haat…

Regie: John Lee Hancock

Met: Sandra Bullock, Quinton Aaron, Tim McGraw, Jae Head, Lily Collins, Kathy Bates, Kim Dickens & Ray McKinnon

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s