Lion

on

Een goedgemaakte avonturenfilm

Lion poster

 

Lion-Dev-Patel-Rooney-Mara
Dev Patel & Rooney Mara

 

Garth Davis levert met dit waargebeurde biografische drama een prachtige film af. Het is een avonturenverhaal waarin hoop centraal staat. Alleen jammer dat de film af en toe verglijdt in goedkope tranentrekkerij om toch maar zeker te zijn dat het publiek op het juiste moment een traantje laat. Dat neemt echter niet weg dat deze Lion bijzonder aangenaam wegkijkt en een aantal terechte Oscarnominaties in de wacht sleepte.

Nicole Kidman & Sunny Pawar

Saroo woont met zijn mama en zijn broer en zus in een klein dorpje in India. Zijn mama is arbeidster en het gezin heeft het niet breed. Daarom gaat hij vaak met zijn broer Guddu op zoek naar eten. Op een dag echter laat zijn broer hem even achter op een perron. Hij verschuilt zich op een trein en valt in slaap. Hij wordt wakker, onderweg naar Calcutta. Na wat omzwervingen komt hij terecht in Australië bij een pleeggezin. Zijn verleden blijft hem achtervolgen en op een dag besluit hij op zoek te gaan naar zijn geboorteplaats en zijn moeder. Hiervoor maakt hij gebruik van Google Earth…

Lion - La strada verso casa Dev Patel foto dal film 2_mid
Dev Patel

Hoewel je als kijker de afloop van het verhaal kent, blijf je toch geboeid kijken naar dit moderne avonturenverhaal. De jonge Saroo, schitterend gespeeld door de piepjonge Sunny Pawar, is zo schattig dat je hem alleen maar het beste toewenst. Patel is perfect gecast als de oudere Saroo. Hij is lief en succesvol, maar bijt zich toch vast in zijn verleden. Kidman is meer dan degelijk in haar rol als pleegmoeder. De prachtige cinematografie en de avonturen van de jonge Saroo slepen je mee het verhaal in en laten je niet meer los tot aan de ontroerende ontknoping.

 

Een beetje jammer dat de muziek bij momenten de bovenhand neemt en je wel heel nadrukkelijk stuurt. Het lijkt wel als de regisseur hiermee wil zeggen wanneer je om wat moet huilen. Los daarvan is dit een goedgemaakte, goed geacteerde en meeslepende avonturenfilm met één van de schattigste hoofdpersonages van de laatste jaren. Wat mij betreft, een aanrader!

 

Regie: Garth Davis

Met: Dev Patel, Nicole Kidman, Sunny Pawar, Rooney Mara, David Wenham & Abhishek Bharate

Advertenties

4 reacties Voeg uw reactie toe

 1. De Protagonisten schreef:

  Ik snap wel wat je zegt met die goedkope tranentrekkerij. Net iets te gemaakt soms. Desalniettemin een hele mooie film.

  Like

 2. KVSmiley schreef:

  Ik vond het ook een hele mooie film, maar zonder die tranentrekkerij was het een meesterwerkje geweest.

  Like

 3. tbouwh schreef:

  Daar kan ik me enkel bij aansluiten. Ook ik vond het een mooie film, maar met name als Dev Patel gekunsteld sentimenteel wordt verlies ik het toch een beetje. Overigens had de film op velen wel de beoogde uitwerking: overal om mij heen zaten huilende of ontroerde mensen. Ik vond vooral het eerste deel sterk eigenlijk.

  Liked by 1 persoon

  1. KVSmiley schreef:

   Helemaal mee eens. Het eerste deel is heel sterk!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s