Pete’s dragon

Zie je wel dat draken bestaan?

petes-dragon_the-dragon_b45b25da

Disney heeft een nieuwe goudmijn gevonden in de vorm van live action remakes van hun klassieke tekenfilms. Denken we maar aan Cinderella, The Jungle Book en de op komst zijnde verfilmingen van Beauty & The Beast en The Lion King. En deze Pete’s dragon past natuurlijk ook in die rij. We moeten ook heel eerlijk zijn: tot nu zijn al die remakes geslaagd. Cinderella en The Jungle Book waren natuurlijk gebaseerd op succesvolle films, terwijl deze… De originele Pete’s dragon was geen hoogvlieger maar met de moderne CGI en een strakker scenario zou dit toch moeten lukken, niet? Welnu, ik kan jullie gerust stellen, het is meer dan gelukt. Pete’s dragon is een aangename avonturenfilm die tot de verbeelding spreekt.

Bryce Dallas Howard, Robert Redford & Oona Laurence

We maken kennis met Pete, een vijfjarig jongetje dat op stap is met zijn ouders. Onderweg hebben ze een ongeluk en beide ouders sterven in de crash. Pete overleeft en krijgt steun van een draak. Zes jaar later bevinden we ons in het stadje Millhaven, waar al jaren de legende van de draak van Millhaven de ronde doet. Dit vooral door het verhaal van Meacham die als jonge knaap oog in oog kwam te staan met de draak. Zijn dochter Grace is boswachter en heeft de grootste moeite om de lokale houthakkers binnen de lijntjes te doen kleuren. Haar vriend Jack en zijn broer Gavin leiden het houthakkersbedrijf en op een dag komen ze oog in oog te staan met Pete. Ze nemen hem mee maar Pete weet te ontnappen en gaat op zoek naar ‘zijn’ draak, die hij Elliot heeft genoemd, naar de naam van een puppy uit zijn favoriete kinderboek. Als de rest van de bevolking de draak te zien krijgt, breekt er natuurlijk paniek uit…

Men spreekt vaak over de magie van de cinema en af en toe passeert er zo een magische film, zoals E.T. of Jurassic Park. Deze Pete’s dragon haalt misschien net niet het niveau van twee eerstgenoemde, maar weet wel diezelfde magie over te brengen op het publiek. Je wordt als toeschouwer meteen het verhaal in gesleurd met de autocrash. Het personage van Pete weet sympathie op te wekken en het medelijden met dit jongetje neemt het even over. De bossen zijn fantastisch in beeld gebracht en de eerste ontmoeting met de draak heeft echt iets magisch. De draak ziet er bovendien levensecht uit en is superschattig en angstaanjagend tegelijk. De mensen van de CGI leverden hier schitterend werk.

Robert Redford

Regisseur Lowery behield van het originele verhaal enkel de relatie tussen Pete en Elliot en maakte hierrond een compleet nieuw verhaal met nieuwe personages. Die relatie blijft echter centraal staan en wordt hier zo geloofwaardig gebracht dat je als kijker even zou twijfelen of draken al dan niet echt bestaan ;-). Dat is in de eerste plaats te danken aan de prachtige creatie van de draak en aan de knappe prestatie van de piepjonge Oakes Fegley. Dallas Howard is goed als Grace en Urban is een goeie ‘slechterik’. Daarenboven is het altijd leuk om Robert Redford nog eens op het grote scherm te zien verschijnen. De fotografie en het camerawerk zijn top en de regisseur weet het tempo strak te houden. Kortom, een prachtige familiefilm, eentje zoals we van Disney gewoon zijn. Neem uw kinderen mee naar de bioscoop en geniet zelf van dit knappe familiespektakel.

Recensies van collega-bloggers:

Regie: David Lowery

Met: Bryce Dallas Howard, Robert Redford, Oakes Fegley, Oona Laurence, Wes Bentley & Karl Urban

Advertenties

2 reacties Voeg uw reactie toe

  1. Nostra schreef:

    Heb ‘m nog niet gezien, maar is duidelijk uit wat ik er van gezien heb dat ze wel probeerden dat Amblin gevoel te creëren. Jammer dat dat niet helemaal gelukt is, maar dat het toch een aanrader is. Kijk ‘m zeker als hij uit is op VOD.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s