Norway today (Igor Bauersima) door Cultuurkapel De Schaduw

Het einde nabij…

 

Julie probeert via een chatroom in contact te komen met een lotgenoot, iemand die het leven de rug wil toekeren en er samen met haar wil uitstappen. Ze vindt August, die aan alle voorwaarden lijkt te voldoen. Een tijdje later vinden we beiden terug, ergens op een berg in Noorwegen. Ze hebben enkel een tent, winterkledij en genoeg eten om één of twee dagen te overleven. Ze zijn klaar om te springen… of toch niet?

Ik zag dit stuk al eerder op Spots Op West door KT Osea. Deze creatie lijdt echter aan hetzelfde euvel, namelijk dat het iets te lang is. Dat werd door Osea echter fantastisch opgelost door de overvloedig aanwezige zwarte humor af en toe goed in de verf te zetten. En dat mis ik toch een beetje aan deze voorstelling. De sex-scène, die ontbrak in Westouter, is hier dan weer wel zeer goed gedaan. Ook de combinatie decor (een wit hellend vlak dat de glooiende helling van een berg voorstelt), muziek (piano) en licht (blauwachtig schijnsel, het noorderlicht, …) ziet er zeer goed uit.

Door het mooie concept, het goeie spel en de knappe belichting weet de voorstelling uiteindelijk wel mijn aandacht te houden. De acteurs geven het beste van zichzelf en weten hun personage geloofwaardig neer te zetten. Bepaalde bewegingen komen ‘gemaakt’ over (het gevecht, het rond elkaar cirkelen,…) maar als je je bedenkt dat dit trieste verhaal ook nog eens gebaseerd blijkt te zijn op ware feiten, dan krijgt het einde toch iets onwezenlijks. En dan is de enige vraag die bij je opkomt: ‘Waarom?!!’.

Regie: Eric Meirhaeghe

Spel : Mieke Wylin & Baptiste Cobbe

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s