Booster

on

Skaten, Scooters en Selfies

Er worden maar heel weinig jongerenfilms gemaakt in Vlaanderen en als dat dan toch eens gebeurt, dan kunnen we dat alleen maar toejuichen. Als is het verdomd jammer dat de makers zo’n beperkt budget meekregen, want dat is jammer genoeg te zien aan het resultaat. De acteerprestaties zijn niet allemaal op niveau en het scenario bulkt van de clichés en flirt meerdere keren met de ongeloofwaardigheid.

Joke Devynck & Jurgen Delnaet

Brent verhuist met zijn ouders van Tielt naar Brussel na een traumatische ervaring die enorm weegt op het gezin. Bovendien wordt hij gepest door Jimmy (die alleen woont met zijn vader en een werkstraf moet doen in een revalidatietehuis) en zijn bende. Op die manier worden we geïntroduceerd in de wereld van de scooters en skaters. Als Brent ook nog eens verliefd wordt op het ex-liefje van Jimmy, loopt het helemaal uit de hand. Ondertussen proberen de ouders van Brent de brokken te lijmen en wordt de pa van Jimmy verliefd op Jimmy’s begeleidster in het revalidatietehuis.

Aaron Roggeman, Anna Franziska Jaeger & Maurits De Baets

Op zich is het verhaal van Brent wel interessant te noemen en de jongeren weten dat op zekere hoogte ook geloofwaardig te brengen. De dialogen tussen de meisjes zijn echter niet altijd verstaanbaar en Jimmy ziet er gevaarlijker uit dan hij speelt. Al wordt ook hij niet geholpen door het scenario dat bij een aantal personages een wel heel snelle kentering voorziet. Zo komen de ouders van Brent op het einde wel heel snel tot een vergelijk na een volkomen ongeloofwaardig incident met Joke Devynck in de hoofdrol. Van Joke Devynck ben ik nog nooit een echt grote fan geweest en in deze film bewijst ze eens te meer waarom dat zo is. Houteriger dan dat wordt het niet, echt… Jurgen Delnaet daarentegen, daar verwacht je toch iets meer van. Ook hij gaat echter mee ten onder met de rest van de cast. Het kan ook met de dialogen te maken hebben, die soms bijzonder simplistisch zijn en veel herhaling bevatten. De enige die echt spontaan uit de hoek komt, is de jonge Nathan Gybels als het neefje van Jimmy. Hij heeft een hoog knuffelgehalte en straalt bovendien een bijzondere naturel uit. Kortom, een film die bulkt van de goeie bedoelingen maar die nooit echt kan waarmaken.

Regie: Daniel Lambo

Met: Maurits De Baets, Anna Franziska Jaeger, Aaron Roggeman, Nathan Gybels, Jurgen Delnaet, Joke Devynck & Kadèr Gürbüz

4 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Nostra schreef:

  Niet eentje dus om toe te voegen aan de “to watch” lijst 🙂

  Liked by 1 persoon

  1. KVSmiley schreef:

   Zou ik niet doen 😊

   Liked by 1 persoon

 2. De Protagonisten schreef:

  Deze zal vast niet terugkomen in onze Nederland versus België contest 🙂

  Liked by 1 persoon

  1. KVSmiley schreef:

   Ik ben er zeker van 😊

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s