Theater en… series (af en toe)

header3-stranger-things-80s-movies

Trouwe lezers van mijn blog vragen zich heel misschien af waar ik ben. Al de rest leest dit toch niet en zal ook totaal niet geïnteresseerd zijn in hetgeen ik nu te vertellen heb. Ik zie de laatste tijd heel weinig films en het theaterseizoen moet eigenlijk nog echt goed op gang komen. De hoofdreden waarom ik weinig films zie de laatste tijd is omdat ik zelf bezig ben met repeteren voor de volgende productie van Klakkeboem. Het stuk heet Iedereen Don Quichot en zoals steeds vraagt een repetitieproces nogal wat tijd van alle betrokkenen. Overdag moet er namelijk gewerkt worden of er komt geen brood op de plank. Bij thuiskomst wachten meestal een aantal huishoudelijke taken en moeten kinderen gevoederd worden. Tegen de tijd dat alles opgeruimd is, is het meestal tijd om naar de repetitie te vertrekken. We repeteren van 20u00 tot 22u00 en vaak wordt er dan nog nagepraat tussen pot en pint. U zult begrijpen dat er dan nog heel weinig tijd overschiet om een film van twee uur te bekijken. Het enige waar wel nog een beetje tijd voor is, is voor series. Je vindt al snel een kwartiertje of meer om nog een aflevering uit te kijken van de serie die je op dat moment aan het bekijken bent.

Zo zijn wij op dit moment maar liefst vijf series aan het bekijken. Van Stranger Things  (:-D 😀 😀 :-)) hebben we gisteravond de laatste aflevering gezien. Wat een serie. Humor, drama en spanning allemaal in één fantastische nostalgische trip gestopt. Een serie om duimen en vingers bij af te likken. Hetzelfde kan gezegd worden van The Walking Dead (:-D 😀 😀 :-)). Schitterend hoe de ‘walkers’ alleen maar een afleiding zijn terwijl de overlevenden ruzie maken en hun gezond verstand proberen te behouden terwijl hun dierbaren één voor één afgeslacht worden. Van Jordskott zagen we nog maar één aflevering maar ook dat ziet er veelbelovend uit. Vorig jaar zond VTM het eerste seizoen uit van Cordon (dat ondertussen een Amerikaanse remake kreeg) en dat was een fantastische Vlaamse reeks, behoorlijk onVlaams van verhaal en aanpak. Cordon 2 is vorige week gestart en de eerste twee afleveringen beloven veel goeds. Tot slot is Callboys van start gegaan. Dat is de nieuwe reeks van Jan Eelen. Hier heb ik eerder gemengde gevoelens over. Er zitten sublieme stukjes in maar als geheel weet de reeks nog niet helemaal te overtuigen. Nog even doorbijten wellicht. Zo zie je maar, series genoeg… Maar, geen nood, vanavond kijken we film en vanaf volgende week gaat het theaterseizoen echt van start. I’ll be back :-D.

the-walking-dead-season-6

Advertenties

4 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Wilco Born schreef:

  Series zijn natuurlijk ook heel leuk 🙂

  Liked by 1 persoon

 2. Marcia schreef:

  Ik vind Cordon echt een super spannende serie! 😀

  Liked by 1 persoon

 3. Nostra schreef:

  Af en toe heb je van die periodes waarin iets minder aandacht kan krijgen en in dit geval is theater natuurlijk belangrijker. Ik moet zelf Stranger Things nog gaan kijken (heb maar 1 aflevering tot nu toe gezien), maar heb daar wel zin in. Maar eerst seizoen 2 van Mr. Robot en van Gomorra 🙂

  Liked by 1 persoon

 4. De Protagonisten schreef:

  Ik wacht geduldig op je Kurt 🙂

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s