A little chaos

on

Degelijk maar saai

Alan Rickman
Stanley Tucci

Lodewijk XIV wil de tuinen van Versailles aanleggen en vraagt hiervoor de hulp van de gerenommeerde tuinontwerper André Le Nôtre. Hij huurt op zijn beurt Madame De Barra in. Ze werken samen aan de tuin en uiteindelijk worden ze verliefd… Sommige films hebben alles om goed te zijn… of toch bijna alles. Dit is de tweede film van de inmiddels jammerlijk overleden Alan Rickman, die eerder met The Winter Guest bewees een degelijk regisseur te zijn (tenminste als ik de recensies mag geloven, want zelf heb ik de film nog niet gezien). Bovendien speelt Rickman zelf mee en hij heeft al meermaals bewezen een fantastisch acteur te zijn (denken we maar aan de Harry Potter-reeks of de eerste Die Hard. Naast hem treden ook Stanley Tucci, onze eigen Mathias Schoenaerts en de getalenteerde Kate Winslet aan. Stuk voor stuk acteurs die toch al één en ander hebben laten zien in hun leven. De production design is fantastisch. We wanen ons echt in de zeventiende eeuw, ten tijde van de Zonnekoning Lodewijk XIV. Ook het camerawerk is degelijk en de muziek ondersteunt de film perfect…

Kate Winslet & Mathias Schoenaerts

Waarom lost deze film de verwachtingen dan niet in? Ten eerste interesseert het verhaal ons geen knijt. Het is oersaai en het eerste uur kun je evengoed ‘skippen’. Het tweede uur is een stuk beter en bevat wat meer intriges, maar dan nog… Misschien heeft het ontbreken van een echte slechterik hier wel iets mee te maken. Alan Rickman speelt zijn rol degelijk, maar we zien Lodewijk XIV toch graag iets flamboyanter en met iets meer grootheidswaanzin. Schoenaerts acteert op automatische piloot en weet weinig toe te voegen aan zijn personage. Winslet krijgt wat meer te doen en weet wel te overtuigen, maar zodra Tucci in beeld verschijnt, verdwijnt al de rest in het niets. Hij levert een prachtprestatie als de homofiele broer van de koning. Jammer dat hij niet wat meer te doen krijgt. De film kabbelt maar voort en kent uiteindelijk ook een weinig tot de verbeelding sprekend einde. Eentje om snel te vergeten.

Regie: Alan Rickman

Met: Kate Winslet, Mathias Schoenaerts, Alan Rickman, Stanley Tucci, Danny Webb & Helen McCrory

Advertenties

2 reacties Voeg uw reactie toe

  1. De Protagonisten schreef:

    Schoenaerts speelt de laatste tijd naar mijn mening net iets te vaak in dit soort films. Laat hem maar lekker een beetje ondergronds blijven, dan vind ik hem op zijn best. Deze film ken ik overigens niet, maar hoef ik ook niet te zien als ik jouw recensie zo lees.

    Liked by 1 persoon

  2. KVSmiley schreef:

    Mooi om naar te kijken hoor, maar saai…

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s