Schoft (Raf en Mich Walschaerts) door Kommil Foo

on

Dissectie van en eerbetoon aan ‘Mens’

Gezegend met een veelvoud van talenten, staan deze twee broers al sinds 1993 op de planken. Ongeveer om de twee jaar brengen zij een show met een titel, bestaande uit één woord. Meestal putten zij hiervoor uit hun eigen leven en vertellen en tonen ons situaties die zij zelf meemaakten of waarvan ze getuige waren, afgewisseld met veelzeggende songs. Datzelfde recept gebruikten ze ook voor deze show. Alleen putten ze deze keer niet uit hun eigen ervaringen, maar ontleedden ze de mens in al zijn facetten, om tot de conclusie te komen dat de mens alleen maar zijn hersens, zijn hart of zijn lul volgt.

Mich & Raf

De voorstelling begint prachtig met Mich die een exemplaar van de complexe soort met de naam ‘Mens’ deskundig ontleedt. Met de nodige humor wordt de mens aan ons voorgesteld. De vele sketches worden afgewisseld met prachtige liedjes. Zoals altijd bij Kommil Foo wordt slapstick afgewisseld met woordhumor en dat zorgt voor een mooie afwisseling tijdens de voorstelling. De mannen zijn wat ouder geworden en dat zie je ook. Het is allemaal niet meer zo fysiek als voorheen, maar daarom zeker niet minder mooi, integendeel.

Raf & Mich

Een aantal sketches snijden door merg en been, zoals die van tante Lies of die van de dakloze. Ook de liedjes zijn opnieuw raak gekozen, met ‘Integendeel’ als een mooi voorbeeld van hoe groot de kuddementaliteit van de mens wel is. Voor het eerst sluipt er ook wat actualiteit in de voorstelling. Dit is iets wat we van de broers niet gewoon zijn, maar het werkt wel en wordt mooi geïntegreerd in het geheel. Kortom, alweer een knappe voorstelling van deze twee overgetalenteerde broers.

Regie: Ineke Nijssen & Walter Janssens

Spel : Mich & Raf Walschaerts

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s