De Roze Ridder (Bart Spaey) door Jong Theater Sellewie

on

Absurde kolder

Het doet mij altijd veel plezier als groepen erin slagen om jongeren te enthousiasmeren voor theater. Ook Theater Sellewie had wel wat kandidaten en richtte dik twee jaar geleden Jong Theater Sellewie op. De Roze Ridder is hun tweede creatie. Regisseur Filip Santens bewerkte deze Vlaamse klassieker en deed er zijn eigen ding mee. Hij creëerde een paar knappe effects (sneeuw, rook, vuur, …). Alleen kun je je afvragen wat de meerwaarde ervan is. Ook de deur côté jardin is een rare keuze. Hij wordt maar twee keer gebruikt en staat behoorlijk ‘kaduk’. Wellicht had dit ook zonder gekund. Soms krijg je de indruk dat de acteurs niet goed weten waarom ze ergens heen moeten op het podium en het veelvuldig gebruik van stopwoordjes gaat na een tijdje irriteren.

De openingsscène is knap. Terwijl de intro van Sympathy for the devil door de luidsprekers knalt, komen twee jongeren op en bootsen galopperende paarden na. Kort daarop komt een ‘troubadour’ op die zichzelf begeleidt op zijn gitaar en bovenstaand liedje verder zet. In de loop van het liedje komen alle acteurs op de scène bij wijze van voorstelling. Vervolgens trekt het stuk zich op gang. Er wordt goed geacteerd, door o.a. de koningin, de meester, de koning en Johan (De Roze Ridder). Jammer dat de clou van het originele verhaal geschrapt werd (de ‘roze’ ridder wordt verliefd op een man). Chapeau echter voor deze vrolijke bende die er probleemloos in slaagde de mensen een plezante avond te bezorgen.

Regie : Filip Santens

Spel : Evert Ghekiere, Hilde Soen, Siel Windels, Rachel De Marez, Niels Soen, Noah Pynaert, Marie Ferryn, Roel Vanderhauwaert, Flore Bulckaen, Marthe Parmentier, Laura Soen, Emma De Marez, Charlotte Bossuyt, Luna Ghekiere, Janne Windels, Danielle Parmentier, Lonne Bulckaen, Rube Ghekiere, Fien Deweer & Niene Bulckaen

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s