Sunset Boulevard (Andrew Lloyd Webber, Don Black & Christopher Hampton) door Bohemian Productions

on

De tol van de roem…

Hooggespannen verwachtingen zijn zelden goed als je iets gaat bekijken. Het beste kun je die verwachtingen opzij zetten en hetgeen je voorgeschoteld krijgt op je af laten komen. Het fantastische Jekyll & Hyde in gedachten, bleek dit hier niet zo evident.  Ik verwacht nu eenmaal veel van deze getalenteerde groep. Gelukkig werden de verwachtingen ingelost.

Daniëlle Martin

Deze musical is gebaseerd op de filmklassieker van Billy Wilder uit 1950 en vertelt het verhaal van Joe Gillis, een scenarioschrijver in het Hollywood van de jaren ’40. Hij krijgt zijn scenario’s niet meer verkocht en werkt zich in nesten. Op de vlucht voor schuldeisers komt hij terecht in het huis van Norma Desmond en haar butler Max. Norma was een ster van de stille film en kan maar niet aanvaarden dat het publiek haar niet meer moet hebben sinds de opkomst van de eerste geluidsfilms. Max (haar ex-man, zo blijkt later) houdt de schijn hoog en schrijft eigenhandig al haar fanmail. Ze ziet in Joe haar laatste redding en vraagt hem haar zelfgeschreven scenario te herwerken. Norma geraakt smoorverliefd op Joe, maar ondertussen wordt Joe echter zelf verliefd op Betty, met wie hij samen een scenario schrijft. En dat is niet naar de zin van Norma…

Sara Van Keer & Jonas Jacques

In het sobere decor herkennen we een groot cinemascherm met côté cour een (showbiz)trap en achteraan de sofa van Norma in een soort klein cinemascherm. We maken kennis met Joe en de toon is meteen gezet. Er zal vooral gezongen worden. De verhalende stukken worden gezongen en maar heel af en toe zitten er kleine stukjes dialoog in de voorstelling. Jonas laat zich als Joe meteen van zijn beste kant zien en zingt de pannen van het dak. Bovendien blijkt hij ook een niet onverdienstelijk acteur te zijn, iets wat niet altijd zo evident is bij musical-sterren. Echter ook de drie andere hoofdrolspelers in dit verhaal zingen stuk voor stuk zeer goed. Max is een tragisch figuur en Bruno De Vel weet die tragiek zeer goed te vatten met zijn spel en zijn diepe basstem. Ook Daniëlle Martin weet te overtuigen als gekke Norma.

Bruno De Vel

Lieven Debrauwer regisseert deze klassieker en zijn achtergrond als filmliefhebber en filmmaker komen hem zeker van pas. De scène waarin Joe achtervolgd wordt door twee mafiosi is in een klein filmpje gegoten en wordt achteraan op het scherm geprojecteerd. Op datzelfde scherm worden ook foto’s van Norma, een beeld van ‘Hollywood’ of wat dan ook noodzakelijk is om bepaalde scènes van een soort achtergrond te voorzien, geprojecteerd. Dit zorgt voor de nodige afwisseling. Heel af en toe duren de liedjes net iets te lang en wat mij betreft, had de voorstelling ook een half uur korter mogen zijn. Erg is dit allemaal niet, want van zodra je er ook maar aan denkt om op je uurwerk te kijken, volgt daar dan toch weer een hoogtepunt, zoals het Nieuwjaarsfeest of ‘Met één blik’ van Norma. Het absolute hoogtepunt is ‘Sunset Boulevard’ van Joe, prachtig gezongen en uitstekend geplaatst, vlak na de pauze.

Jonas Jacques

Het blijft fantastisch wat deze ‘amateurs’ presteren. De professionele entourage helpt natuurlijk, maar het zijn toch de ‘amateurs’ die op scène staan die het moeten doen en zij doen dat stuk voor stuk uitstekend. Een mooie production design, een knappe scenografie, goeie zangers/zangeressen en acteurs/actrices en je hebt alle ingrediënten die nodig zijn om een goeie musical te brengen, en dat is precies wat deze mannen gedaan hebben.

😀 😀 😀 😦

Regie : Lieven Debrauwer

Spel : Daniëlle Martin, Jonas Jacques, Sara Van Keer, Bruno De Vel, Niels Batens, Annelies Buytaert, Paul Collart, Dave De Deyne, Cynthia De Keyser, Elke De Vuyst, Kim Heps, Sarah Holvoet, Chloë Martin, Sam Michielsen, Misj Nicasie, Zoë Nicasie, Vincent Paepe, Ben Philips, Sil Poppe, Jorina Rahoens, Wim Van De Putte, Leen Van Helsland, Stijn Van Vlierberghe, Eric Vanbiervliet, Niki Vanlerberghe, Berit Verhelst, Svea Verhelst, Delphine West & Dominiek Willaert

Één reactie Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s