De klusjesman (Eric Assous) door De Gebroken Spiegel

on

Een boulevardkomedie pur sang

Generale Repetitie: altijd een vreemd gevoel. Weinig of geen volk en toch moet er gespeeld worden alsof de zaal nokvol zit. Ook als toeschouwer tijdens een Generale voelt het wat onwennig aan. Acteurs komen al makkelijker eens piepen of nog een laatste keer meekijken naar het deel waar ze zelf niet in meespelen en technici lopen op en af om nog de laatste hand te leggen aan het technische gedeelte. Pas wanneer de lichten gedoofd worden en de voorstelling begint, vergeet je als toeschouwer dat het nog net niet ‘voor echt’ is . Het doek gaat open en het eenvoudige, maar functionele decor openbaart zich.

Voor de acteurs zelf is dit de vuurdoop, voor het eerst geconfronteerd worden met de reacties van het, hier nog schaarse, publiek. En die zijn cruciaal  bij een komedie: er moet gelachen worden! En hier is al meteen duidelijk: er zal gelachen worden. We zien een aarzelend begin, maar zodra ‘de klusjesman’ geïntroduceerd wordt, komt het geheel op gang en af en toe wordt er voorzichtig gelachen in de zaal met een handvol mensen. Bij de première wordt dat gegarandeerd een volle lach. Een aantal zaken lijken nog beter te kunnen (tempo, tekst, timing, enz.), maar dit komt zeker in orde naarmate de voorstellingen lopen. Kortom, een stuk dat zeker in staat moet zijn om het publiek een aangename avond te bezorgen.

Regie: Bart Opsomer

Met: Jef Depaepe, Griet Van Nieuwenhove, Hanne Dierick, Ine Vanantwerpen, Stoffel Van Boeckxsel, Hugo Lefebvre, Filip Deprez & Marijke Van Slambrouck

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s