Echtelijke illusies (Eric Assous) door Zwevegems Teater

on

Dissectie van een perfect huwelijk

12466093_557739101042479_8049085937298868360_o

Jeanne en Maxime zijn een op het eerste gezicht gelukkig getrouwd koppel. Allebei hebben ze wel eens een scheve schaats gereden, maar zonder erg. Tot Jeanne op een dag wil weten hoeveel het er precies waren. Maxime zoekt steun bij zijn vriend Claude, maar ook Jeanne heeft een goede relatie met Claude, want wekelijks gaan zij samen tennissen. Alle personages lijken een verborgen agenda te hebben en zijn niet direct van plan die prijs te geven. Beetje bij beetje komt de waarheid aan het licht in deze mooi opgebouwde komedie, geschreven als een thriller. Een prachtige tekst, geschreven door Eric Assous en vertaald door Jef Depaepe, tevens regisseur van dienst.

12605343_568439493305773_5863784440566626923_o
Vincent Vanhoutteghem, Bart Opsomer & Judith Remmerie

Het mooie decor springt vrijwel onmiddellijk in het oog: een witte doos met rondom rond LED-verlichting die ook weerkaatst op de vloer. Een mooi beeld dat enkel doorbroken wordt door een zetel in de vorm van twee bloedrode lippen en een stoel. De acteur en de actrice die de scène betreden, zijn aanvankelijk ook allebei gekleed in het wit. Wit staat wellicht symbool voor het zuivere huwelijk, of althans de illusie daarvan. Geleidelijk aan brokkelt die illusie af en de vrouw kleedt zich om van wit naar knalrood. Jammer dat Claude, de buitenstaander, niet deelneemt aan deze symboliek.

Judith Remmerie, Vincent Vanhoutteghem & Bart Opsomer
Judith Remmerie, Vincent Vanhoutteghem & Bart Opsomer

Wij krijgen een mooie, grappige voorstelling te zien, maar kunnen ons niet van de indruk ontdoen dat dit zo’n typische tweede voorstelling is. De acteurs leken af en toe wat te worstelen met hun tekst, met een aantal versprekingen tot gevolg en ook het tempo stokte hier en daar. Eén van de hoogtepunten van het stuk is het ‘verhaal/bekentenis’ van Claude op het einde van de voorstelling. Het schitterende verhaal en het ronduit prachtige decor bezorgden ons een aangename, bij momenten hilarische, toneelavond. Proficiat!

2,5

Regie: Jef Depaepe

Met: Bart Opsomer, Judith Remmerie & Vincent Vanhoutteghem

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s