The Host

on

De aliens zijn onder ons

The Host

Jeb
William Hurt

De ‘young adult’ boekverfilmingen vliegen ons rond de oren. Na het succes van de Twilight-saga besloot Stephenie Meyer zich op de aliens te storten. De aarde is ingenomen door een vriendelijke, maar gevoelloze groep aliens. Zij hebben de lichamen van de meeste mensen overgenomen en hebben, het moet gezegd, van de aarde een betere plek gemaakt. Er wordt geen ruzie meer gemaakt en ook oorlog voeren is uit den boze. De mens zou de mens niet zijn mocht hij daar niet tegen in opstand komen. Zo ook een hardnekkige groep die zich verscholen heeft in de bergen en van daaruit een soort guerilla-oorlog voert met de aliens. Melanie maakt deel uit van die groep, maar wordt uiteindelijk gevangen genomen en ook haar lichaam wordt overgenomen door een ziel van een alien (Wanderer, Wanda voor de vrienden). Melanie legt zich hier niet bij neer, sluit een soort vriendschap met Wanda en gaat op zoek naar haar vrienden. En nu wordt het ingewikkeld, want Wanda wordt verliefd op Ian en Melanie is nog steeds verliefd op Jared… maar goed.

_MG_9681.CR2
Jake Abel en Saoirse Ronan

Het verhaal heeft uiteindelijk niet zoveel om het lijf en is duidelijk geschreven om tieners te bekoren. Dat is dan ook aardig gelukt. Ik bekeek deze film samen met drie tieners en zij vonden het fantastisch. Om echt schitterend te zijn, is het allemaal net iets te gestroomlijnd. Harde beelden worden geschuwd en het verhaal wordt nodeloos ingewikkeld gemaakt. Het is ook moeilijk om echt mee te leven met een personage dat eigenlijk twee personages is (Ronan is nochtans geen slechte actrice, maar hier had ze het toch ook moeilijk mee). Altijd leuk om William Hurt aan het werk te zien en de rest van de cast wordt aangevuld met jonge knappe mannen. Een interessant uitgangspunt, maar er worden te veel toegevingen gedaan aan het doelpubliek. Hierdoor mist de film zijn impact. Ook de melige soundtrack, die bijna constant aanwezig is, werkt op de duur een beetje op het systeem. Kortom, goed geprobeerd, maar… Regisseur Niccol heeft al betere dingen laten zien, denken we maar aan Gattaca. Probeer nog eens, Andrew.

2

Regie: Andrew Niccol

Met: Saoirse Ronan, Max Irons, Jake Abel, William Hurt, Diane Kruger, Frances Fisher & Boyd Holbrook

Advertenties

3 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Nostra schreef:

  Heb destijds weinig positiefs over deze film gehoord en besloten ‘m over te slaan. Zo te zien is dat een goede keuze geweest 🙂

  Liked by 1 persoon

  1. KVSmiley schreef:

   Inderdaad ☺… behalve als je tienerdochters hebt, zoals ik ☺

   Like

   1. Nostra schreef:

    Die heb ik ook….maar of ze hebben het nog niet ontdekt of het al gekeken, maar dan alleen 🙂

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s