Pier (Jan Sobrie) door Die Ghesellen

Geschiedenis van ne rare gast

 

Pier (Die Ghesellen)Jan Sobrie is een gevierd theatermaker, acteur en vooral schrijver. Zo schreef hij het bejubelde Fimosis (2005) en Zolderling (2003). In 2011 schreef hij Pier. Pier is ne rare gast. Hij komt in een nieuwe buurt wonen en de buren vragen zich af wie die vreemde kwast is. Hij draagt een geheim met zich mee, een litteken, maar niet echt. Als zijn ex-liefje hem komt opzoeken, beginnen zijn stoppen stilaan door te slaan.

DSC_6510
Ruben Depraetere & Jan Deleersnyder

Hilde Vanderstraeten kiest voor een sober decor, stilistisch zoals we dat van haar gewoon zijn. We zien drie ‘huizen’, waarvan er twee een doorzichtige wand hebben en één niet, het middelste, dat van Pier zelf. Door middel van het juiste gebruik van licht, zien we diverse locaties (Pier zijn huis, een café, IKEA, enz.) of emoties. Het stuk bestaat vooral uit monologen van Pier, afgewisseld met dialogen of monoloogjes van een ander personage. Door Pier geleidelijk aan uit te lichten met enkel een douchelicht, wordt de dreiging die van het personage uitgaat almaar duidelijker.

DSC_6563
Ruben Depraetere & Hilde De Pourcq

Ruben Depraetere speelt de rol van Pier voortreffelijk en wordt goed geflankeerd door een bonte bende raak getypeerde personages (Svetlana, de Telenet-verkoper, Nico de homo, enz.). Het stuk is heel mooi opgebouwd en bevat een aantal plezante monologen en dialogen. De IKEA-monoloog is hilarisch, alsook de dialoog tussen Nico en Pier. De atonale muziek, afgewisseld met rockmuziek en toonladders van de saxofoon van de vriendin van Pier, geven het stuk een perfecte sfeer mee. Net lang en boeiend genoeg, staat deze voorstelling garant voor een aangename theateravond.

Regie : Hilde Vanderstraeten

Spel : Ruben Depraetere, Elke Claeys, Annie Depoortere, Marina Parmentier, Katrien Debaere, Erna Mestdagh, Hilde De Pourcq & Jan Deleersnyder

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s