Rudy (Peter De Graef) door De Kolonie MT

Sjagrijn zonder weerga

Het punt is dat we allemaal gevangen zitten en we weten dat niet. We gedragen er ons wel naar: krijgen depressies, plegen zelfmoord. Maar we willen niet weten hoe dat komt.

Na een hele dag niksen thuis, hesen we ons ’s avonds toch in onze kleren om richting Deerlijk te rijden en deze voorstelling mee te pikken. En dat hebben wij ons niet beklaagd. We maken kennis met Rudy, een therapeut die, naar eigen zeggen, zijn tijd doorbrengt met luisteren naar mensen. Dit terwijl hij zichzelf blauw ergert aan alles die verkeerd loopt in onze maatschappij, of het nu marketing bedrijven zijn, banken of terroristen. We leren hem kennen als een sjagrijnig mannetje dat het leven net niet genoeg haat om eruit te stappen. Geleidelijk aan wordt echter ook zijn persoonlijk verhaal blootgelegd en dat verklaart heel veel…

Bo Spaenc en Geert Waegeman

Peter De Graef wordt Rudy en blijft die ook tot aan het einde van de voorstelling. Hij ontpopt zich tot een echte woordenkunstenaar die als geen ander een woordenstroom uit zijn mond kan toveren. Een woordenstroom die daarenboven vol zit met filosofische, psychologische en maatschappelijke waarheden. Hij speelt zijn rol met het grootste gemak en laat ons geloven dat hij dit allemaal voor de eerste keer vertelt. Bovendien beheerst hij zijn stem tot op het griezelige af. Van nature heeft hij een eerder hoge en hese stem, maar hij kan ook heel laag en zuiver gaan praten. Sterk!

Bo Spaenc & Peter De Graef

De Graef blijkt bovendien ook een straffe zanger te zijn. De songs worden begeleid door Bo Spaenc en Geert Waegeman, dit constant op scène aanwezig zijn. Ook in deze liedjes gebruikt hij zijn stem op allerlei manieren. Van hoog naar laag, van stil naar luid en omgekeerd. Daarnaast is het verhaal achter de man  prachtig opgebouwd. Slechts af en toe wordt er nieuwe informatie gegeven waardoor je als toeschouwer mee gaat puzzelen en op zoek gaat naar wat er nu precies gebeurd is waardoor deze man geworden is wat hij nu is. Jammer dat hij zich, vooral in het begin van de voorstelling, een aantal keren versprak. En de voorstelling had mijns inziens ook minstens een half uur korter mogen zijn. Desalniettemin is dit een krachttoer van een hele straffe acteur. Een absolute aanrader!

3

Regie : Peter De Graef

Spel : Peter De Graef

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s