D’Ardennen

One way ticket to hell!

Jeroen Perceval & Veerle Baetens

Dat Robin Pront iets heeft met het marginale misdaadmilieu uit Antwerpen, toonde hij eerder al met zijn kortfilms Plan B en Injury time, beiden niet toevallig ook met Jeroen Perceval. Het is dan ook samen met diezelfde Perceval dat hij het scenario schreef voor D’Ardennen, een grimmig misdaaddrama over twee broers en hun gezamenlijke geliefde. Kenny pleegde samen met zijn broer Dave en zijn vriendin Sylvie een homejacking die faliekant verkeerd afliep. Kenny draaide ervoor op en verdween vier jaar achter de tralies. Ondertussen worden Sylvie en Dave verliefd op elkaar. Zij proberen het verleden te begraven en een nieuw leven op te bouwen. De vrijlating van Kenny gooit echter roet in het eten. 

Viviane De Muynck, Veerle Baetens, Kevin Janssens & Jeroen Perceval

De film is gebaseerd op een toneelstuk van Jeroen Perceval. Het stuk werd gespeeld door drie acteurs en was eerder absurd van toon. Pront koos echter, zoals steeds, voor het rauwe realisme. De hoofdpersonages worden uitstekend vormgegeven door Kevin Janssens (die hier wellicht de beste rol uit zijn carrière neerzet), Veerle Baetens en Jeroen Perceval (wordt niet zo vaak vernoemd, maar moet zeker niet onderdoen voor Baetens en Janssens). Maar ook Jan Bijvoet (als griezelige kluizenaar in de Ardennen), Sam Louwyck (als travestiet) en Viviane De Muynck zijn schitterend in hun rollen. Een kleine vermelding ook voor Peter Van Den Begin, die een lekker smerige carwash-uitbater speelt. 

Sam Louwyck, Jeroen Perceval, Jan Bijvoet & Kevin Janssens

De film baadt in een grimmige sfeer. Antwerpen wordt geportretteerd als een marginale, vuile grootstad waar iedereen iedereen lijkt te haten en waar het bon ton is om in zelfhulpgroepjes lekker aan zelfbeklag te doen. Het eerste deel van de film is bijzonder genietbaar en neemt ook ruim de tijd om alle personages voor te stellen.  Het tweede deel in de Ardennen is spannend en lijkt bij momenten zo geplukt uit een B-horrorfilm. Jammer dat de film naar het einde toe wat de pedalen dreigt te verliezen. Want voor de rest bewijst Robin Pront met deze film dat hem een grote toekomst wacht. Wij zijn alvast benieuwd wat we nog meer van hem mogen verwachten. 

3

Van : Robin Pront

Met : Kevin Janssens, Jeroen Perceval, Veerle Baetens, Viviane De Muynck, Jan Bijvoet, Sam Louwyck & Peter Van Den Begin

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s