Humorologie, Cleymans & Van Geel

on
Sur Mesure
Sur Mesure

Humorologie is zijn charme definitief kwijt. Met de naamsverandering naar Festival van de verwondering was dat al een beetje zo, maar met Perplx lijkt de ziel helemaal weg. Peperduur, relatief weinig voorstellingen, weinig tot geen ambiance op het plein zelf en geen humor, op Yllana en Circus Ronaldo na. Het enige dat nog overblijft, is het gezellige terras met de tent en de eetkraampjes. Wij zagen twee voorstellingen: Fillage van Sur Mesure  ( 😀 😀 🙂 😦 ) en Aneckxander – een tragische autobiografie van het lichaam van Alexander Vantournhout & Bauke Lievens ( 😀 🙂 😦 😦 ).

Alexander Vantournhout
Alexander Vantournhout

Het eerste was leuk om naar te kijken en bleef ook boeiend, mede door de korte speelduur. Het tweede was aan ons niet besteed en toonde ons een uur lang een naakte man die zijn lichaam in de vreemdste kronkels draaide en zich te pas en te onpas liet vallen. Een perfecte lichaamsbeheersing, dat wel. Het minutenlange applaus na de voorstelling deed ons vermoeden dat wij het wellicht niet begrepen hadden. Geef ons dan maar try-outs van stand-up comedy. Sorry, organisatoren, maar wij zullen volgend jaar wellicht een jaartje “skippen”.

Jonas Van Geel & Jelle Cleymans
Jonas Van Geel & Jelle Cleymans

Vorig weekend was er ommegang in Zwevegem. Daar valt meestal ook niet zoveel te beleven en het lijkt er zelfs op dat men dat zo wil houden. Dit jaar was er namelijk een optreden voorzien van Cleymans & Van Geel ( 😀 😀 😀 😦 ) en daar werd op voorhand weinig tot geen publiciteit mee gemaakt. Raar! Gelukkig wist vriend Paul dit wel en nam hij ons mee naar de parking links van het gemeentehuis, alwaar beide rasentertainers hun opwachting maakten. Aanvankelijk leek het publiek niet van plan om mee te doen, maar na enkele nummers zette de massa zich toch in beweging en gingen er zowaar mensen rechtstaan (ja, want de meesten zaten en leken aan hun stoel gekleefd). Cleymans kan zingen en Van Geel weet hoe hij een publiek moet bewerken en de combinatie levert een leuk muzikaal duo op, begeleid door een uitstekende band (met o.m. Dami van Spring, weet u nog?). Het ging gezwind van Gorki naar Get Ready, via Clouseau en De Kreuners, om af te sluiten met Iedereen is van de wereld. Van Geel hief ook nog een glas op de gezondheid van Thé, schrijver van dit fantastische nummer. Ambiance troef! Het was dan ook meer dan angenaam toeven bij deze boezemverieden. Volgend jaar opnieuw, vrienden van de gemeente.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s