American sniper

Cooper op het oorlogspad

American-Sniper-Movie-Poster

Clint Eastwood & Bradley Cooper
Clint Eastwood & Bradley Cooper

Chris Kyle was een eenvoudige boerenzoon uit Texas. Hij werd, samen met zijn jongere broer, streng opgevoed door zijn autoritaire vader. Hij was het ook die Chris met wapens leerde omgaan. Chris Kyle hield zich tijdens zijn volwassen leven onledig met bier drinken en rodeo rijden tot hij op televisie de beelden van 9/11 zag. Hij wilde wraak nemen op die “klootzakken” en schreef zich in bij de SEALS. Hij deed uiteindelijk 4 “tours” in Irak en ontpopte zich daar tot meest dodelijke sluipschutter in de geschiedenis van de US. Bradley Cooper las Kyles boek, nam de productie voor zijn rekening en contacteerde Clint Eastwood. Deze laatste stemde meteen in om dit verhaal te verfilmen.

Jake McDorman & Bradley Cooper
Jake McDorman & Bradley Cooper

Cooper kwam vijftien kilo bij en ontwikkelde een indrukwekkende spiermassa. Hij speelt zijn rol dan ook voortreffelijk, geflankeerd door een verrassend goede Sienna Miller. De rest van de cast krijgt vooral kleinere rollen toebedeeld. Zoals we van Eastwood gewoon zijn, is zijn beeldvoering vrij klassiek en neemt hij uitgebreid zijn tijd om zijn verhaal te vertellen. Kyle wordt hier voorgesteld als een sympathieke, niet zo slimme oorlogsheld en wij, als publiek, willen maar al te graag geloven dat dat zo was. Maar blijkbaar was hij in het ware leven een heuse psychopaat.

Sienna Miller
Sienna Miller

De film ziet er goed uit en verveelt geen minuut. De hoofdrolspelers zijn goed tot zeer goed en de oorlogsscènes zien er schitterend uit. Eastwood levert hier op zijn vierentachtigste een prachtige film af. Eastwood heeft dan ook veel weg van een goeie fles wijn. Hij wordt namelijk ook beter met de jaren. Als het van mij afhangt, mag hij dan ook nog jaren doorgaan.

  😀 😀 😀 🙂

Van : Clint Eastwood

Met : Bradley Cooper, Sienna Miller, Kyle Gallner, Jake McDorman, Ben Reed, Kevin Lacz & Luke Grimes

“God, country, family, right?”
Advertenties

Één reactie Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s