Cinderella

Oogverblindende kleurenpracht

cinderella_poster_a_p - kopie

😀 😀 🙂 😦

You shall *not* go to the ball!

Disney huurde Kenneth Branagh in om het klassieke sprookje Assepoester onder handen te nemen. Hij koos voor een klassieke aanpak en hij maakte een sprookje zoals een sprookje hoort te zijn. De fotografie was oogverblindend mooi, de kleuren waren zo mogelijk nog fleuriger dan ze anders zijn en de kledij zag er fantastisch uit. Een Assepoester die te goed is voor deze wereld, een stiefmoeder die nog slechter is dan slecht, een gouden pompoenkoets die er stralend uit ziet, een grappige gans en vier schattige kleine muisjes. Voer genoeg voor anderhalf uur typisch Disney entertainment.

Lily James
Lily James

De film wordt bovendien bevolkt door een aantal schitterende acteurs, zoals Derek Jacobi en Stellan Skarsgard. Lily James en Richard Madden doen als Assepoester en de prins wat van hen verwacht wordt, maar het is Cate Blanchett die de show steelt als de boze stiefmoeder. En Helena Bonham Carter is meer dan genietbaar als de goede fee. De camera- en beeldvoering is klassiek maar efficiënt en de film bevat humor genoeg om de hele zaak te ontluchten.

Cate Blanchett
Cate Blanchett

Kortom, een geslaagde sprookjesverfilming die je doet wegdromen en je meeneemt naar een echte sprookjeswereld die er zo mooi uitziet dat je er zou willen gaan wonen. De film neemt je mee naar je kindertijd en als de aftiteling begint, vind je het zowaar jammer dat je die wereld moet verlaten. En nu terug de auto in!

CINDERELLA
Richard Madden

Van : Kenneth Branagh

Met : Lily James, Cate Blanchett, Richard Madden, Derek Jacobi, Stellan Skarsgard, Helena Bonham Carter, Nonso Anozie, Sophie McShera, Holliday Grainger, Ben Chaplin & Hayley Atwell

Advertenties

Één reactie Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s