Familieportret (Denise Bonal) door In Deugd en Vreugd Vlamertinge

Een tragikomische kijk op het leven in de vierde wereld

Affiche familieportret

😀 😀 🙂 😦

Moeder Louise is gescheiden en werkt zich uit de naad om de eindjes aan elkaar te knopen. Haar oudste zoon, Albert, komt net uit het ziekenhuis na een zesde mislukte zelfmoordpoging en zoekt verwoed naar een draad in zijn leven. Dochter Armelle werkt dik tegen haar goesting in de lokale snackbar en is zwanger van loser Raymond. En Patrick, de jongste, is het schoolvoorbeeld van twaalf stielen en dertien ongelukken. Hij is verloofd met allochtone Assia. En buurman Pinchard voelt een zekere sympathie voor Louise en Armelle…

Stuk voor stuk marginalen, losers, die vastzitten in de uitzichtloosheid van hun bestaan. Het stuk mixt drama en komedie door elkaar en bewandelt aldus een hele dunnen lijn, maar doet dat met succes. Louise is heel overtuigend in haar rol en ook de rest van de cast trekt zich behoorlijk uit de slag. Het decor is marginaal goed gekozen en bestaat uit meubels (sofa, salontafel, keukentafel, bed, e.d.) gemaakt uit krantenpapier. De rest van de scène ligt bezaaid met rommel. Dit geeft een goed beeld van de marginaliteit van de locatie en van de personages die zich hierin voort bewegen.

Af en toe stokt het tempo, maar over het algemeen kijkt de voorstelling makkelijk weg. De overgangen zijn voorzien van muziek van Arno en maken dat die vlot ogen en zelden te lang worden. Ook de kledij is goed gekozen. Alleen jammer dat dochter Armelle de hele tijd lijkt te roepen. Een beetje nuancering was hier wel op zijn plaats geweest. Voor de rest een meer dan aangename voorstelling met mooie beelden en behoorlijk tot goed acteerwerk van de voltallige cast.

Regie : Bart Gerard

Spel : Katia Ostyn, Pieter Clauw, Roger Liefhooghe, Imane Boudadi, Geert Six, Petra Truant & Freddy Deberdt

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s