Taken 3

Opgejaagd wild

taken-3-poster

😀 😀 🙂 😦

I’ll find you, and we both know what’s gonna happen.

Liam Neeson rocks, en hoe! Op zijn drieënzestigste lijkt de acteur in topvorm. Hoewel hij zijn carrière begon met karakterrollen (A prayer for the dying, Schindler’s list, Michael Collins, e.d.). Hij bewees zich ook in die rollen met één Oscarnominatie en 3 Golden Globenominaties. De laatste jaren ontpopte hij zich echter tot actieheld bij uitstek met rollen in o.a. The A-team, Unknown & The Grey. En natuurlijk niet te vergeten: Taken. De eerste film bleek een schot in de roos. Neeson speelde voor de eerste keer de rol van Mills, een politieagent met een onorthodoxe manier van werken die op zoek gaat naar zijn dochter, die ontvoerd werd door mensenhandelaars in Parijs. Een rechttoe rechtaan actiefilm zonder al te veel franjes met een leuk raamverhaal. Taken 2 werd even succesvol en nu krijgen we dus deel 3 voorgeschoteld.

Liam Neeson
Liam Neeson

Mills leeft nog steeds gescheiden van zijn ex-vrouw en zijn dochter, maar ze hebben een goeie relatie. Zij is samen met een zeker Stuart. Op een dag vraagt zij aan Mills of ze hem even kan spreken en voor hij het goed en wel beseft, ligt zij met een overgesneden keel op zijn bed. Mills wordt hoofdverdachte nummer 1 en wordt opgejaagd door de politie. Mills doet waar hij goed in is en gaat zelf op zoek naar de echte moordenaar. We krijgen, naar goede gewoonte, de ene actiescène na de andere op ons bord. De ene al spectaculairder dan de andere, waarvan de laatste toch wel alles slaat.

Dougray Scott
Dougray Scott

De formule lijkt stilaan toch wel uitgewerkt. We krijgen wel twee uur pretentieloos amusement voor ons geld en de film gaat aan een hoog tempo voorbij, maar het verhaal van Mills was misschien na het tweede deel al uitverteld. Gelukkig krijgen we de introductie van een nieuw en interessant personage, inspecteur Franck Dotzler, schitterend vertolkt door Forest Whitaker. De regisseur denkt erover na om een nieuwe reeks films te starten met hem in de hoofdrol. Bryan Mills, je was een goede vriend en we amuseerden ons drie keer, maar nu wordt het hoog tijd voor andere projecten.

Forest Whitaker
Forest Whitaker

Van : Olivier Megaton 

Met : Liam Neeson, Forest Whitaker, Famke Janssen, Maggie Grace, Dougray Scott, Sam Spruell & Leland Orser

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s