Belle en het beest (Alan Menken, Howard Ashman & Tim Rice) door Arte Del Sueño

Lekker meeslepend en betoverend mooi!

Belle_en_het_beest_bruin

  😀 😀 😀 😀

“Talent is iets heel hard willen”, zou Jacques Brel ooit gezegd hebben en daar kan ik hem alleen maar gelijk in geven. Het is immers niet altijd omdat je niet betaald bent, dat je tot minder in staat bent. (Joana Colpaert)

Toen Beauty and the beast indertijd in de zalen kwam, was ik meteen verkocht. Disney had nog maar eens een instant classic gemaakt. Prachtig getekend, een tot de verbeelding sprekend verhaal en aanstekelijke liedjes maakten van deze film, wat mij betreft, één van de beste Disney-films ooit. Jammer genoeg ging het nadien bergaf en haalden ze nooit meer hun beste niveau. Tijd dus voor Arte del sueño om deze klassieker van onder het stof te halen en er hun ding mee te doen. Het verhaal kent u wel. Een hoogmoedige prins wordt door een fee veranderd in een afschuwelijk beest en het huispersoneel in huisgerief. Hij krijgt ook een roos en vooraleer de roos zijn laatste blaadje verliest, moet hij een meisje overtuigen van zijn innerlijke schoonheid om de betovering ongedaan te maken. Gelukkig arriveert Belle net op tijd…

07

Het decor ziet er oogstrelend uit. We zien een bibliotheekkast met in het midden een boek dat openligt. Naarmate de pagina’s gedraaid worden, komen we terecht in het kasteel, in het dorpje van Belle, in een café, enz. Het stuk begint met een schaduwspel waarin de betovering van het beest getoond wordt. Het beest is geboren en de toon is gezet. Vrijwel meteen hierna doen Belle en Gaston hun intrede en betoveren ons met hun bijna vlekkeloze zangpartijen. Het is en blijft een musical en dan is zang natuurlijk van levensgroot belang. Vroeger liet Arte del sueño net hier af en toe wat steekjes vallen. Deze keer allerminst met stuk voor stuk sterke zangers en zangeressen, met mevrouw Pot op kop, die een prachtige versie brengt van de titelsong. Bovendien wordt er goed geacteerd door vooral het personeel van het beest, geflankeerd door een hele goeie Gaston en een uitmuntende Lefou. De muziek klinkt goed en het koor zingt foutloos.

06

Dit kan dus niet anders dan een mooie voorstelling opleveren en dat is het dan ook geworden. Een prachtige musical, eentje om duimen en vingers bij af te likken, gebracht door een bijzonder getalenteerde groep “amateurs”. Een quasi perfecte combinatie van spanning, drama en humor. Meer van dat, alsjeblieft!

08

Regie : Joana Colpaert & Tom Desmet

Spel : Hélène Claerhout, Irghen Dekoker, Ellen Soens, Tom Desmet, Tom Hillewaere, Andreas Vromant, Dries Herremans, Simon Van Gansbeke, Thibaud Dooms, Seppe Naert, Mattijs Otté, Peter Demuynck, Sybe Vandemeulebroucke, Andres Van Hoecke, Hannes Otté, Tineke Van Reeth, Veerle De Brandt, Jolijn Libbrecht, Debbie Lefevre, Cloë Huvenne, Sarah Van Holder, Ilse Wyffels, Lisa Colpaert, Liesje Demuynck, Sofie Pluym, Filip Bonte, Bart Valcke, Emma Pattyn, Hannah Vandenberghe, Eva Vandeplassche, Charlotte Bonte, Justine Dooms, Pauline Vuylsteke, Charlotte Decoene, Justine Decoene, Ellen Deleu, Joppe Dekoker, Lars Himpe, Emma Vandesompele, Antje Verdonck, Eva Desmet, Jerina Desmet, Elke Dooms, Lieze Badts, Eva Declerck, Janne Depaepe, Chloë Devlaminck, Iene Gheysen, Arno Hoornaert, Lion Laperre, Lois Laperre, Ulrike Sameyn, Jelle Vaneeckhout, Teun Verbeke, Lize Feryn & Baptiste Vuylsteke

Advertenties

Één reactie Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s