Knecht van twee meesters (Carlo Goldoni) door Theatergezelschap ‘tope

Poppenkast in een modern kleedje

Knecht van twee meesters

😀 😀 😦 😦

Bij Theatergezelschap ‘tope uit Avelgem waagden ze zich aan deze klassieker van Carlo Goldoni. Een stuk dat ondertussen wellicht op elk podium van ieder zichzelf respecterend amateurgezelschap te zien was. Het verhaal van de knecht die twee meesters probeert te dienen, is ondertussen genoegzaam bekend maar toch gaf Hilde Vanderstraeten, regisseur van dienst, er haar eigen draai aan. Drie draaiende wanden deden dienst als decor. Telkens op een andere manier belicht, werden ze vooral gebruikt als deuren. Voor de rest een heel sober decor met gewoon af en toe een zetel, die de woonkamer van Pantalone moest voorstellen. Een mooi concept en een goed idee om op die manier een andere invulling te geven aan de deurenkomedie.

Bovenstaande manier van werken impliceert natuurlijk dat je enorm veel druk legt op je acteurs. Ontdaan van alles, zijn ze enkel aangewezen op hun eigen lichaam om hun personage en diens emoties uit te drukken. Niet iedereen slaagt daar even goed in, waardoor het tempo bij momenten net iets te zwaar gedrukt wordt. Gelukkig was Truffaldino daar dan om dit opnieuw op te krikken. Hij kweet zich trouwens uitstekend van zijn taak en bracht de zaal herhaalde keren aan het lachen, mezelf incluis.

Kortom, een mooie poging om deze klassieker in een nieuw jasje te steken. Een fijn decor, een mooi concept en een enkele goeie acteerprestaties lieten ons met een goed gevoel naar huis gaan.

Regie : Hilde Vanderstraeten

Spel : Herman Lemarcq, Silke Vanloofsvelt, Arnoud Verstraeten, Peter Nuyttens, Jörgli Maes, Ingrid Vanderschueren, Jan Vanden Berghe, Ingrid Christiaens, Marianne Huart, An Vanhoutte & Jakim Jooris

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s