Spots Op West 2014

beeld_spots_op_west_2014_20140324_def

CameraZOOM-20140713141126962Ons bezoek aan Spots Op West is in de loop der jaren een traditie geworden. Sinds een paar jaar maken we er zelfs een volledig weekend van en dit jaar traden we voor de derde keer zelf aan. Dit keer met Dag lief, geschreven door vriendin Bieke Vanlaeken. Aanvankelijk zouden we hier staan met Iets om van te huilen, het eindwerk regie van vriend Vincent, maar door omstandigheden kon dit niet doorgaan. Bieke had Dag lief al een tijdje geleden geschrevenIMG_20140713_133704 voor ons vier (Bieke, Griet, Vincent en ikzelf) en wij zagen hier wel iets in. Bryan nam de techniek voor zijn rekening.  We vonden vriend Bart Gerard bereid om ons te regisseren en van het een kwam het ander. We speelden tweemaal voor een volle zaal wat altijd fijn is. Wellicht voeren we Dag lief in het najaar een aantal keer op voor een beperkt publiek.

IMG_20140712_141743Spots Op West moet het natuurlijk in de eerste plaats hebben van zijn sfeer en gezelligheid. En die was weer volop aanwezig onder de vorm van heel wat gelijkgezinde theaterliefhebbers, leuke producties en gezellige locaties en terrasjes om het geziene door te spoelen. Ondanks het feitCameraZOOM-20140712142906547 dat we zelf speelden, pikten we toch een aantal voorstellingen mee. De eerste was Grensgevallen ( 😀 😦 😦 😦 ) van KT Wij Bouwen (regie : Serge Vanneste – spel : Rik Degryse, Frank Bossuyt, Dirk Bruneel, Lander Degryse en Michelle Wynants). Visueel mooi, maar niet sterk genoeg gebracht om 15 minuten lang te boeien. Dan gingen we naar Vrouwentongen ( 😀 😀 🙂 😦 ) van Tatertheater (regie : An De Leenheer – spel : Lieve De Munter, Chris Frigne & Maryssa Merchiers). Een plezant stukje met teksten van o.a. Wouter Deprez en Hugo Matthyssen. Drie vrouwen tateren erop los en zetten de mannen een paar keer serieus in hun hemd. Eén voor één schitterende teksten, gegoten in een goed concept en de meeste ook behoorlijk gebracht CameraZOOM-20140712170134172Niks ( 😀 😀 😀 🙂 ) van Diontheater VZW (regie : Guy Van de Vel & Willy Verbruggen – spel : Guy Van de Vel). Wat mij betreft, zeker het hoogtepunt van het weekend. Een man blikt terug op zijn leven. Hoewel hij nogal wat tegenslagen kende, doet hij dit met de nodige humor. Een hele sterke tekst, prachtig gebracht.

IMG_20140713_003324Op zondag moesten we om 14u30 zelf spelen zodat we pas een tijd later nog wat konden meepikken. Iedereen Kevin ( 😀 😀 😀 😦 ) van De Kevins (spel :  David Vennix, Rishi Panchasara, Thomas De Mulder, Isabelle Van Overloop, Lieven De Clercq, Anke Sengier). Improvisatietheater zoals het hoort gebracht te worden. Bij dit soort theater weet je dat het ene beter lukt of overkomt dan het ander, maar als geheel kon dit bijzonder gesmaakt worden. Tot slot kozen we ervoor om Thematisch improvisatietheater ( 😀 🙂 😦 😦 ) van Compagnie Amai! (regie : Katrien Vandepitte – spel : Katrien Vandepitte, Steven De Baets, Vincent Van Nieuwenhuyze, Ward Vandepitte, Kenny De Maertelaere, Nick De Roo)CameraZOOM-20140712163114221-EFFECTS een kans te geven. Alweer improvisatietheater, maar dit keer toch van een ander niveau dan het voorgaande. Te slordig en onafgewerkt waardoor je als toeschouwer vaak niet meer mee was. Bovendien ontbrak de spitsvondigheid bij een aantal acteurs. De acteurs amuseerden zich heel erg, wij wat minder.

Na nog een laatste drankje te hebben genuttigd aan de spiegeltent met de speciaal naar Westouter afgezakte Klakkeboemers namen we de wagen en spoedden ons richting Zwevegem om toch nog een stukje te kunnen meepikken van de WK-finale Duitsland-Argentinië. Hoewel ons bed al meer dan een uur riep of we aub wilden komen, gaven we hier toch weer veel te laat gehoor aan, waardoor de volgende ochtend een heel stuk vroeger kwam dan verwacht. Tot volgend jaar, Spots Op West!

Advertenties

Één reactie Voeg uw reactie toe

  1. Guy schreef:

    Bedankt voor de fijne appreciatie !
    Guy Van de Vel (Dionteater)

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s