Don Quichot (Cervantes) door Theater Antigone

Visueel verbluffend

Don Quichot

😀 😀 🙂 😦

Chapeau voor de heren en dames van Theater Antigone. Jaar na jaar komen zij naar buiten met hun wijkproject en slagen ze erin om ons een knap stukje theater voor te schotelen. Want, geef toe, een makkelijke opdracht kan het niet zijn om te werken met kansarmen en maatschappelijke buitenbeentjes. Gelukkig zijn er elk jaar weer mensen die zich over die groep willen ontfermen om samen met hen een stukje theater op de planken te brengen.

Don quichot 3

Deze keer kozen ze voor Don Quichot, een klassieker uit de wereldliteratuur. Ze maakten hier hun eigen bewerking van en creëerden een eerlijke, visueel verbluffende voorstelling. Als je achteraf hoort dat een aantal onder hen tijdens de eerste repetities niks uitte, dan groeit de bewondering alleen maar voor de ploeg die dit doet. De knappe decors, belichting en rekwisieten maken van de voorstelling een prachtig spektakel.

Don quichot 4

De voorstelling begint met het doek gesloten. Alle acteurs komen op en bezingen het levensverhaal van de tragische Don Quichot. Een prachtig beginbeeld. We volgen Don Quichot en Sancho Panchez in hun vele avonturen en vallen van de ene verbazing in de andere. Het ziet er allemaal fantastisch uit, de windmolens, het paard van de dood, de torenwachter, enz. Dit alles werd overgoten met een modern, absurd sausje en dit alles bezorgt ons een meer dan genietbare voorstelling.

Regie : Marlies Tack & Michaël Vandewalle

Spel : ANN CAEL, CATHERINE VAN POECKE, CHEYENNE BAUWENS, CINDY CHRISTIAENS, DELPHINE MERLEVEDE, EDDY VERHELST, FREDDY KNOCKAERT, GEERT DEFOORT, GUDRUN FAVOREEL, JAN BUYLTINCK, JEAN DESMAELE, JEAN-PIERRE COOREVITS, JEAN-CLAUDE STAELS, JEROEN BRUTIN, JO DESMET, KAREN WAEGEMANS, KAYLEIGH SPRIET, KEVAIN VERMEULEN, LIEVEN CALLENS, LUCRETIA VERVAECK, LUCA MISSIAEN, MANON HUYS, MARC SOENEN, MITCH LOTIN, PATRICK DERYCKERE, RITA VANHAECKE & ROBIN GRONDELAERS

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s