The Hobbit : The Desolation of Smaug

Laat je verbeelding maar de vrije loop…

Affiche The Hobbit 2

😀 😀 😀 🙂

If this is to end in fire, then we will all burn together!

Het tweede deel van deze trilogie begint met een korte scène, die zich afspeelt nog voor de gebeurtenissen van deel 1. Het toont de ontmoeting tussen Gandalf en Thorin waarin Gandalf Thorin vraagt om aan deze missie te beginnen. Direct daarna zijn we alweer bij de plezante bende dwergen en trekt de actie zich op gang. Het gezelschap is op stap om de draak Smaug te verslaan en gaat voor niets of niemand uit de weg. Ondertussen wordt het kwaad, in de vorm van Sauron, alsmaar sterker. En dat ondervindt vooral Gandalf aan den lijve.

Richard Armitage
Richard Armitage

Het verhaaltje op zich heeft weinig om het lijf, maar dat is niet het allerbelangrijkste in dit soort films. De film zelf is een streling voor het oog en de actiescènes zien er fantastisch uit. Zoals ook het geval was in de eerste film, flirt deze film regelmatig met de slapstick, maar weet zich telkens weer tijdig te herpakken. Ook Legolas verschijnt ten tonele, bijgestaan door een vrouwelijke elf. We denderen als het ware van de ene actiescène naar de andere en die zien er stuk voor stuk fantastisch uit. De Orks zijn uiteraard hele dankbare slechteriken en de draak Smaug ziet er schitterend uit en wordt bovendien uitstekend van een stem voorzien door Benedict Cumberbatch. De laatste drie kwartier van de film zit je op het puntje van je zetel.

Smaug & Martin Freeman
Smaug & Martin Freeman

Kortom, een knap staaltje cinema. Het eerste deel was net iets beter, maar toch blijft dit cinema van de bovenste plank. Verstand op nul en genieten maar van al het moois dat op je netvlies wordt gebrand. Als ik dan toch één minpuntje moet vermelden, dan toch het einde. Akkoord dat je eindigt met een cliffhanger, maar dit is van het goeie teveel. En nu moeten we gvd (“excuse my language”) nog een jaar wachten op het vervolg ook. Damn!

Martin Freeman
Martin Freeman

Van : Peter Jackson

Met : Ian McKellen, Martin Freeman, Richard Armitage, Orlando Bloom, Evangeline Lily, Ken Stott, Graham McTavish, William Kircher, James Nesbitt, Stephen Hunter, Dean O’Gorman, Aidan Turner, John Callen, Peter Hambleton, Jed Brohpy, Marc Hadlow, Adam Brown, Cate Blanchett, Benedict Cumberbatch, Luke Evans & Stephen Fry

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s